NIKOLINO KOLO: Jokić i dalje na čelu MVP kolone

V. P.

10. 02. 2023. u 22:42

SOMBORAC je 2. januara poveo MVP kolo, mesec i kusur dana kasnije i dalje vodi u utakmici za najprestižnije individualno priznanje u svetu košarke.

НИКОЛИНО КОЛО: Јокић и даље на челу МВП колоне

Tanjug/Ap

Prema najsvežijem preseku rangiranja kandidata za trofej koji od prošle godine nosi ime Majkla Džordana, centar Denvera Nikola Jokić zadržao je prvo mesto ispred Janisa Adetokumba, koji se probio na drugu poziciju pretekavši Džoela Embida. Dominantna partija kamerunsko-francuskog centra u direktnom duelu sa srpskim superstarom očigledno nije pokolebala krojače liste, koji vrednuju njegovu konzistentnost izraženu tripl-dabl prosekom na uzorku dosadašnjeg dela sezone - 24,8 poena, 11,3 skoka i 10,1 asistencija. 

Embid se spustio sa drugog na četvrti stepenik, Džejson Tejtum je skliznuo sa druge na treću poziciju, dok je Luka Dončić ostao na petoj. U drugoj polovini top 10 nalaze se Kevin Durent, Džulijus Rendl, Domantas Sabonis, Dža Morent i Šej Gildžes Aleksander.

Jokić je na najboljem putu da treću godinu zaredom osvoji MVP trofej, što je poslednji put pošlo za rukom legendarnom Leriju Birdu davne 1983. godine. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)