LUDI KRAJ PRELAZNOG ROKA U NBA! Nikola Jokić ostao bez Bounsa Hajlenda, klubove promenili Vol, Krauder, pre toga Durant, Irving...

Novosti online

09. 02. 2023. u 20:14 >> 20:35

DENVER nagetsi su poslednjeg dana prelaznog roka prilično aktivni u NBA ligi, tragajući za potezima koji bi osnažili ekipu koju predvodi Nikola Jokić.

ЛУДИ КРАЈ ПРЕЛАЗНОГ РОКА У НБА! Никола Јокић остао без Боунса Хајленда, клубове променили Вол, Краудер, пре тога Дурант, Ирвинг...

FOTO: Tanjug/AP

Oko sat vremena nakon što je Jokić dobio novog saigrača iz Los Anđeles Lejkersa (i to prilično impresivnog u poslednje vreme), Denver se odrekao talentovanog beka.

Naime, Našon "Bouns" Hajlend više neće nositi dres Nagetsa.

Momak kome se predviđala odlična budućnost, usled izuzetnog šuta sa distance, nije se  dovoljno uklapao u šampionske snove kluba iz Kolorada jer je, zbog vrlo krhke građe, a i loših defanzivnih instikta, često bio "rupa" (uslovno rečeno, naravno) u odbrani. 

Kako je za njim krenula prilična pomama u NBA krugovima, nakon glasina da je nezadovoljan smanjenom minutažom u svojoj drugoj sezoni u najjačoj ligi sveta, Denver je gledao kako da tu znatiželju rivala "unovči".

Međutim, nije napravio direktnu razmenu s nekim klubom, u smislu da dobije igrača za igrača, već je pomenuto pojačanje iz Lejkersa doveo uz "trošenje" pikova narednih draftova (i malo korišćenog Devona Rida), pa je Bounsa potom prosledio Los Anđeles Klipersima, a zauzvrat dobio pikove druge runde 2024. i 2025. godine.

Hajland je imao prosečke od 12,1 poena i tri asistencije za oko 19,5 minuta po utakmici.

"NBA TRADE DEADLINE" - najvažniji transferi u završnici prelaznog roka

  • Kevin Durant je prešao iz Bruklina u Feniks
  • Džae Krauder je prešao iz Feniksa u Milvoki
  • Hjuston je angažovao Džona Vola u dogovoru tri tima (Memfisa i Klipersa)
  • Orlando je angažovao Patrika Beverlija iz Lejkersa, a poslao u Los Anđeles Moa Bambu
  • Hornetsi su poslali bivšeg Jokićevog saigrača Mejsona Plamlija Klipersima, a oni Šarloti Redžija Džeksona
  • San Antonio je poslao Džoša Ričardsona Nju Orleansu, a dobio Devotea Grejema i četiri pika druge runde
  • Detroit je poslao Kevina Noksa Golden Stejtu, u dogovoru više klubova, a sve kako bi angažovao Džejmsa Vajsmena
  • Portland je dao Gerija Pejtona drugog Golden Stejtu za pet pikova druge runde drafta
  • Portland je doveo Matisa Tibulea iz Filadelfije, a ona, u razmeni tri tima, angažovala Šarlotovog Džejlena Mekdanijelsa
  • Klipersi su poslali Luka Kenarda Memfisu
  • Lejkersi su ranije doveli Deanđela Rasela, Džareda Vanderbilta i Majkla Bizlija, a Juta "preuzela" Rasela Vestrbuka, poslavši Majka Konlija Minesoti
  • Njujork je doveo Džoša Harta iz Portlanda
  • Boston je angažovao Majka Muskalu izu Oklahome
  • Najveći "bum" je, do transfera Duranta u Feniks, izazvalo Dalasovo dovođenje Kajrija Irvinga iz Netsa

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,7 poena po NBA meču, uz 11,3 skoka i 10,2 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeće tri utakmice igra na gostovanjima - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju. Meč Orlando Medžik - Denver Nagets na programu je u petak, sat iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)