ZVEZDA ŠOKIRALA MAKABI USRED IZRAELA! Crveno-beli oduševili "delije" posle crne serije poraza

Č. V.

09. 02. 2023. u 20:01 >> 22:21

KOŠARKAŠI Crvene zvezde prekinuli su seriju poraza u Evroligi, pošto su pobedili Makabi u Tel Avivu sa 86:89 (18:18, 16:26, 21:25, 31:20). Ovo je crveno-belima bio peti vezani trijumf protiv "ponosa Izraela".

ЗВЕЗДА ШОКИРАЛА МАКАБИ УСРЕД ИЗРАЕЛА! Црвено-бели одушевили делије после црне серије пораза

FOTO: M. Vukadinović

Svako ko navija za tim sa Malog Kalemegdana nije mogao mirno da prati završnicu koja je bila za infarkt. Igrala se penal završnica, ali gosti su tu bili prisebniji i došli su do važnog trijumfa.

Konačno su izabranici Duška Ivanovića dobro otvorili meč i nisu dozvolili rivalu da uradi ono što obično čini na domaćem parketu - lomi rivale u prvom kvartalu. Briljirao je u uvodnih 20 minuta Nemanja Nedović koji je postigao 18 poena i na sve načine je maltetirao odbranu rivala. Beograđani su na veliki odmor otišli sa +10 - 34:44.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu da igra i u trećem kvartalu i sa +14 uđe u poslednji period. Treba reći da je ovu razliku napravila praktično bez prepoznatljivog doprinosa Luke Vildoze koji je postigao 10 poena, ali samo četiri iz igre.

A, onda ludnica u poslednjoj četvrtini. Malo po malo je domaćin topio prednost Zvezde. Blistao je Vejd Boldvin koji je pogađao na razne načine. Ipak, crveno-beli su uspeli da odbiju nalet rivala i prekinu seriju od četiri vezana poraza u Evroligi.

Zanimljivo, Makabiju je ovo bio tek drugi poraz ove sezone kod kuće u Evroligi. Jedno je parket "Menora Mivtačim arene" uzdignute glave napustila Barselona. Takođe, bitna stavka je i ta da Zvezda sada ima bolji međusobni odnos od Makabija, jer je trijumfovala i u Beogradu.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nemanja Nedović sa 28 poena, pratio ga je Luka Mitrović sa 14. Na drugoj strani blistao je Vejd Boldvin koji je brojao do 38, dok je Bonzi Kolson postigao 16.

Zvezda sada ima učinak 11-13, a Makabi 12-12.

Makabi - C. zvezda: 86:89 (18:18, 16:26, 21:25, 31:20)

Dvorana: "Menora Mivtačim arena". Gledalaca: oko 12.000. Sudije: Migel Anhel Perez (Španija), Arturas Sukis (Litvanija), Sebastijen Klivaz (Francuska).

Makabi: Adams 9, Boldvin 38, Martin, Menko, Sorkin 5, Dibartolomeo 2, Hilijard 10, Koen 2, Braima 2, Nibo 2, Ziv, Kolson 16.

C. zvezda: Vildoza 10, Lazarević, Mitrović 14, Lazić 2, Martin, Dobrić 13, Ivanović 3, Ilić, Nedović 28, Kuzmić 5, Petrušev 12, Bentil 2.

 

Četvrta četvrtina: Makabi - C. zvezda 86:89

40' - Boldvin je šutirao trojku sa svoje polovine, ali nije bio precizan i Zvezda je slavila u Izraelu.

40' - Uspeo je Vildoza da primi loptu i odmah rival pravi faul. Ponovo Vildoza izvodi slobodna bacanja. Plej crveno-belih koji danas nije blistao je i sada bio miran i pogodio je oba bacanja.

40' - Napravio je Boldvin faul i poslao Vildozu na liniju penala. Argentinac je pogodio oba. Ponovo Kataš traži minut odmora, do kraja je ostalo 7,1 sekunda. Loptu je primio Dibartolomeo, ali je Bentil napravio faul i na liniju penala je otišao kapiten Makabija. On je takođe oba pogodio.

40' - Au, kakav napad Zvezde. Uzeo je Dobrić loptu, napravio roling i poentirao. Odmah je tajm-aut pozvao Kataš na 12 sekundi do kraja meča. Po povratku na teren Boldvin je primio loptu, ali Mitrović je napravio faul i poslao pleja Makabija na liniju penala. Sada je oba puta bio precizan na 7,6 sekundi do kraja.

40' - Promašio je Boldvin, ali je Sorkin popravio to i pospremio u koš. Prava ludnica u "Menora Mivtačim areni".

39' - Neverovatno šta radi Boldvin. Amerikanac je iznudio faul na šutu za tri poena i uspeo je dva da realizuje - 80:83

39' - Izgubio je Nedović loptu i kaznio je to snažnim zakucavanjem Sorkin. Potom strpljiv napad gostiju i poeni Mitrovića.

38' - Još jednom Boldvin, sada za dva. Reaguje tajm-autom Duško Ivanović koji će probati da nađe dobitnu kombinaciju za rušenje "ponosa Izraela".

38' - Boldvin je postigao 32 poen. Van linije 6,75 šutira 6/9. Pokazuje još jedan kakav je igrač.

37' - Iako Makabi nije u bonusu Vildoza je uspeo da se izbori za bacanja. Argentinac je oba puta bio precizan i to u jako važnom momentu.

37' - Dobar napad gostiju i laki poeni Mitrovića. Na drugoj strani tehničku grešku dobila je klupa Zvezde. Hilijard je pogodio to bacanje.

36' - Hilijard je naterao Dobrića da ga faulira na šutu za tri poena. Bivši igrač Bajerna i CSKA je sva tri puta bio precizan - 70:77. Imala je Zvezda 16 poena prednosti, ali domaćin je uspeo to da istopi na pristojan zaostatak.

36' - Nestvarna utakmica Bodlvina. Naskočio je i pogodio sa poludistance. Konačno je seriju bez poena gostiju prekinuo Luka Mitrović. Ukrao je Vildoza loptu rivalu prilikom uvođenja lopte i vratio crveno-bele na +10.

35' - Ubrzao je Boldvin i uspeo je da iznudi dva bacanja. Duško Ivanović je odlučio da zatraži tajm-aut i pokuša da smiri rivala. Amerikanac je bio polovičan, ali do ofanzivnog skoka je došao Sorkin i fauliran je za dva penala, pošto je ispunjen bonus. Ipak, centar Makabija je častio rivala jednim promašajem.

34' - Strašan je šuter Hilijard. Izašao je iz bloka i pogodio trojku sa centralne pozicije. Pojačao je agresivnost "ponos Izraela" koji igra dobru odbranu u ovim momentima - 63:73.

33' - Ne predaje se Makabi. Petu trojku je pogodio Boldvin, ali na drugoj strani je Vildoza sjajno proigrao Lazića za lake poene.

32' - Dobro je Bentil čuvao Koena, ali Izraelac je uspeo da pronađe način da poentira i upiše se u strelce.

31' - Promašio je Martin trojku na startu poslednjeg kvartala. Na drugoj strani se Nedović prošetao do koša rivala.

Treća četvrtina: Makabi - C. zvezda 55:69

30' - Popravio je Nedovićev promašaj Kuzmić. Džejlen Adams na drugoj strani pogađa "flouter". Ovo je ujedno bio poslednji koš u trećem periodu.

28' - Odlična akcija Zvezde i prve poene iz igre poentira Kuzmić. Nedović ne staje, još jednu trojku, njegovu šestu postigao je momak iz Nove Varoši.

27' - Prvi put je Nedović kročio na teren i odmah pogodio trojku. Nastavio je gde je stao u prvom poluvremenu. Potom sjajan prodor odličnog Nedovića. Na drugoj strani Kolson poentira sa niskog posta - 51:62.

26' - Loše igra Luka Vildoza na današnjem meču. Boldvin je iz jednog napada postigao četiri poena, pošto je pogodio trojku pod faulom. Ispunila je Zvezda bonus pa je do poena sa crte došao Nibo.

25' - Neverovatni Luka Mitrović. Sve promašaje ipsravlja i vraća u koš rivala. Mora Kataš da traži tajm-aut ne bi li prekinuo seriju rivala.

24' - Sjajno je Petrušev pronašao rupu u reketu rivala i došao je do novih poena. Potom je Dobrić ukrao loptu i iznudio neportski faul Dibartolomea. Krilo gostujućeg tima je bilo polovično - 41:53.

23' - Već pet poena u drugom poluvremena ima Boldvin, uz to i jednu asistenciju. Igra sjajno, posebno u odsustvu Lorenca Brauna.

22' - Boldvin je ostao sam pod košem i lako je poentirao. Na drugoj strani je Petrušev ispravio promašaj Vildoze.

21' - Sjajan napad gostiju na startu drugog dela. Mitrović je ostao sam i zakucao je, ali i Makabi je realizovao prvi napad u trećoj četvrtini.

Druga četvrtina: Makabi - C. zvezda 34:44

Statistika prvog poluvremena:

Makabi je trojke šutirao 6/14 (42,9%). Zvezda je mnogo bolja u tom segmentu - 7/11 (63,6%). Što se skokova tiče i tu su crveno-beli u prednosti - 18:11, dok je u asistencijama 11:7 za Beograđane. Izabranici Duška Ivanovića su ukrali sedam lopti, a "ponos Izraela" tri.

20' - Ostao je sam Boldvin na šutu van linije 6,75 i bio je precizan. Petrušev je odabrao loš šut. Potom se Boldvin opet izborio za dva bacanja nakon faula Lazića. Sada je oba promašio.

19' - Tek sada se u strelce upisao Vildoza, to je dokaz kako dobro danas igraju crveno-beli. Na drugoj strani Boldvin se izborio za dva slobodna bacanja, ali je bio polovičan.

19' - Pobegao je odbrani Dobrić lepo poentirao od tablu. Sada je i on dvocifren, stigao je do desetog poena.

18' - Opet Petrušev dominira pod košem ekipe iz Tel Aviva. Za sada jako racionalno igraju gosti. Nije oklevao Dobrić, podigao se na šut odmah po prijemu lopte i pogodio drugu trojku - 30:40.

17' - Dobru poziciju je izgradio Petrušev i uspeo je da pogodi. Na drugoj Hilijard je bio precizan za tri poen.

16' - Sjajan potez Kolsona. Napravio je fintu šuta i pogodio "flouter" preko Kuzmića.

15' - Udario je blokadu Bentil centru rivala Nibu, a onda Nedović u kontri opet pogađa. Seriju Makabija bez poena je prekinuo Boldvin - 25:33.

15' - Kakva sekvenca gostiju. Najpre je trojku pogodio Ivanović, a onda i Nedović kome je to bio četvrti pogodak van linije 6,75. Minut odmora je zatražio Kataš.

13' - Video je Ivanović da je Bentil u prednosti pod košem, dodao mu je loptu, a ovaj je to iskoristio i upisao u strelce.

13' - Sada Nedović napada prodorom i opet dolazi do poena, sada veoma lakih i već je na 13 poena.

12' - Razigrao se Kolson, već je stigao do 10 poena. Duško Ivanović odmah seriju rivala od 5:0 prekida tajm-autom - 23:21.

12' - Posle velike borbe pod košem Zvezde lopta je došla do Kolsona koji je iznudio faul Mitrovića. Amerikanac u redovima Makabija je realizovao oba slobodna bacanja - 20:21.

11' - Odličan početak drugog kvartala za goste. Opet je Nedović pogodio za tri poena. Sjajno šutira bek crveno-belih.

Prva četvrtina: Makabi - C. zvezda 18:18

10' - Napravio je Lazarević faul u skoku, ali je poslednji napad realizovao Boldvin koji je pogodio trojku, pa je posle uvodnih 10 minuta rezultat izjednačen.

9' - Odlično je utakmicu otvorio Nedović. Sada je pogodio za dva, naskočio je i pogodio sa poludistance.

8' - Upisao se u strelce i Braima koji je nedavno stigao u "ponos Izraela", a onda još jednom Nemanja Nedović van linije 6,75.

7' - Isticalo je vreme za napad, ali Nedović se podigao i pogodio trojku preko ruke. Jako težak šut je provukao kroz obruč bek Zvezde.

7' - Dobra akcija gostiju. Ivanović je navukao dva igrača i proigrao Petruševa koji je bio precizan sa poludistance.

6' - Konačno crveno-beli dolaze do poena. Ivanović je ukrao loptu i proigrao samog Petruševa kome nije bilo teško da zakuca. Ekipe idu na prvi odmor zbog televizijskog tajm-auta. Oba penala je pogodio Adams.

5' - Pala je Zvezda u napadu, dugo je bez poena iz igre i to domaćin kažnjava i dolazi do prve prednosti na utakmici.

4' - Krenuo je tim Odeda Kataša da pronalazi rešenja. Boldvin je pogodio uz faul, potom je realizovao i slobodno bacanje.

4' - Prvi koš za domaće postigao je Kolson koji ostao sam u korneru i pogodio je trojku. Kuzmić na drugoj strani bio polovičan sa linije penala - 3:6.

3' - Fantastičnu odbranu igra Zvezda na početku utakmice. Ipak, gosti to nisu materijalizovali kako su trebali.

2' - Posle dvoje pogađa i prvi šut za tri poena Dobrić. Dobro otvaranje utakmice crveno-belih.

1' - Makabi nije realzivao prvi napad, a do prvog vođstva stižu gosti preko Dobrića koji je poentirao posle prodora.

Utakmica je počeka minut ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Makabi meč počinje sa petorkom Vejd Boldvin, Džejlen Adams, Bonzi Kolson, Džerel Martin, Džoš Nibo. Duško Ivanović je od starta na parket poslao Luku Vildozu, Branka Lazića, Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa i Ognjena Dobrića.

Uoči meča:

Crveno-belima je očajnički potrebna pobeda kako bi ponovo uhvatili voz za borbu za plej-of elitnog takmičenja. Ipak, to neće biti nimalo lako ostvariti, s obzirom na to da je "ponos Izraela" ove sezone najbolji domaćin u Evroligi (izgubio samo od Barselone).

U prvom meču ovih rivala koji je odigrao u dvorani "Aleksandar Nikolić" Zvezda je trijumfovala sa 69:68. Tada Lorenco Braun nije iskoristio napad za pobedu tima iz Tel Aviva.

Šampion Srbije i ABA lige može da se uzda u tradiciju, pošto je u seriji od četiri uzastopne pobede nad današnjim rivalom.

Trener Makabija na ovom meču neće moći da računa na, Ostina Holinsa i Aleksa Pojtresa, no za njega je dobra vest da se pomenuti Braun oporavio od povrede, ali ni njega neće biti u timu.

Sa druge strane Duško Ivanović na raspolaganju nema samo Fakunda Kampaca, dok može da raduje to što se u tim vratio centar Hasan Martin.

Podsetimo, Makabi trenutno ima učinak 12-11, a Crvena zvezda 10-13.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJBOLjIH POENTERA U NBA: Koga je zasenio Lebron Džejms?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)