OBRADOVIĆ O POZIVIMA NA NBA INTERVJUE: Ako ne znate ko sam, nije ozbiljno

V. P.

08. 02. 2023. u 17:54

NAJTROFEJNIJI trener u istoriji evropske košarke nikad nije bio na intervjuu za posao u NBA.

ОБРАДОВИЋ О ПОЗИВИМА НА НБА ИНТЕРВЈУЕ: Ако не знате ко сам, није озбиљно

FOTO: M. Vukadinović

O tome zašto je odbijao te razgovore i mnogim drugim temama, Željko Obradović govorio je za vodeću svetsku "striming" platformu DAZN.

- Nikad nije bilo konkretnih kontakata, dešavalo se da me zovu ljudi iz NBA zbog toga što su njihovi timovi želeli da me intervjuišu. Govorio sam im: "Intervjue dajem novinarima". Ako neko ne zna ko sam ili šta mogu, to onda nije ozbiljno. Možda grešim, ali ja sam takav i veoma sam srećan u Evropi. Ne mogu da tražim više od života.

Devetostruki klupski prvak Evrope izneo je i argumente zašto se komfornije oseća tu gde jeste.

- Imate mišljenja najboljih igrača u NBA, koji su inače Evropljani: Adetokumbo, Dončić i Jokić. Govore da je mnogo lakše postizati poene u NBA zbog toga što u Evropi nema toliko igre "jedan na jedan" i nema pravila tri defanzivne sekunde. Sviđa mi se evropska košarka, možete da pripremate utakmice sa mnogo više detalja nego što je slučaj u NBA.

Osvrnuo se na uticaj svog učitelja i mentora u Partizanu, legendarnog profesora Ace Nikolića.

- Svemu me je naučio. Još dok sam bio igrač, razgovori sa njim promenili su moju filozofiju igre, zainteresovali su me za posao trenera. Uvek smo imali poseban odnos. Kada sam postao trener Partizana, nisam imao sumnju da želim da radim sa njim. Posle prve sezone, u kojoj smo osvojili sve, imao sam ponude da odem, ali sam ostao iz jednog razloga: želeo sam da radim sa njim još jednu godinu. Mislim da je to najbolja odluka u mom životu. 

ŠPANCI SVIMA ZA PRIMER

OBRADOVIĆ ističe da su veliki rezultati španske reprezentacije u protekle dve decenije proistekli iz toga što je ACB liga najbolja u Evropi posle Evrolige.

- Svi žele da igraju za nacionalni tim, imate primer Rudija Fernandeza. Ranije ste imali braću Gasol ili Serhija Ljulja. Svi žele da igraju, bez obzira na godine i povrede. To je pravi primer za svakoga. Naravno, kapa dole Serđu Skariolu zbog svega što je uradio sa reprezentacijom Španije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade