ZVEZDA U SERIJI PORAZA: Plej-of pod "čizmom"

V. Preradović

03. 02. 2023. u 13:54

AKO za Crvenu zvezdu plasman u top 8 i ove sezone ostane nedosanjan san, moći će da se kaže da je plej-of nada ostala pod „čizmom“. Posle dva poraza u Italiji, drugog protiv milanskog Armanija (68:74), taj cilj izgleda kao udaljena tačka na horizontu. Tajming gubitničke serije, produžene na četiri utakmice, nije mogao da bude gori za ambicije kluba s Malog Kalemegdana.

ЗВЕЗДА У СЕРИЈИ ПОРАЗА: Плеј-оф под чизмом

Evroliga

Trener crveno-belih Ivanović je posegao za promenama nakon anemične igre protiv Virtusa dva dana ranije. Izvan rotacije ostali su Holand i Ivanović, izvan startne petorke udarni napadački duo Vildoza - Nedović. Ideja ojačane defanzivne čvrstine nauštrb kreativnosti davala je rezultat većim delom prve četvrtine, uglavnom u situacijama kada je Marković s pozicije plejmejkera tražio rešenja u ranoj fazi napada, pre nego što protivnik postavi odbrambenu formaciju.

Međutim, košarka u Evropi i dalje je u najvećoj meri igra „pet na pet“. U tim situacijama Zvezdini napadi varirali su od loših do očajnih, oštrica odbrane Milaneza lako je izlazila na kraj sa solo tačkama Vildoze i Nedovića, koji su u prvom poluvremenu zbirno postigli šest poena i pritom nisu uspevali da u igru uključe saigrače. U poslednjih nekoliko mečeva iščezla je širina Zvezdine ofanzive, Petrušev kao da gubi supermoći tokom dugih intervala na klupi, dok su kratka otvaranja Mitrovića u potpunosti zaključana.

U ovom meču najbolje se snalazio Bentil, što je bio slučaj u prvom delu sezone kada je igra bez jasnih kontura, gotovo haotična. U ovom periodu je bezidejna, ponekad i do granice bola, lako čitljiva za protivničke odbrane. Armanijev napad, jedan od najskromnijih u Evroligi, u prvom poluvremenu izgledao je raskošno i zbog pogođenih teških šuteva. U nastavku se vratio u kolotečinu, ali crveno-beli nisu bili u stanju ni u tim okolnostima da spuste razliku ispod dvocifrene granice.

Uspeli su da protresu tribine „Mediolanum foruma“ prilaskom na pet poena zaostatka na sredini poslednje četvrtine. Pokretač zaribalog motora bio je Petrušev, broj obrtaja uvećavao se kako su napokon počeli da pogađaju šuteve sa distance. Pre nego što su Dobrić, Vildoza i Bentil vezali tri trojke, kroz obruč je prošla samo jedna od 17 ispaljenih lopti van linije 6,75.

Kao da Zvezdi nije dovoljno sopstvenih problema, so na ranu posule su i sudije. Nepostojeći faul na Nejpiru dosuđen Bentilu 44 sekunde pre kraja, pri rezultatu 70:66, definitivno je ugasio iskru pobedničke nade. Još se nazire iskra nade za povratak u plej-of trku, ali bi mogla da nestane iz vidokruga nakon gostovanja Makabiju u narednom kolu.

ARMANI 74

C. ZVEZDA 68

DVORANA „Mediolanum forum“. Gledalaca: 9.000. Sudije: Garsija, Difala, Balak.

ARMANI: Dejvis 10, Luvavu-Kabaro 8 (6 sk), Mitru-Long, Tonut 3, Meli 4, Beron 15, Nejpir 5 (5 as), Riči, Hol 14, Hajns 8, Datome, Fojtman 7.

C. ZVEZDA: Vildoza 11 (3/7 za dva, 1/5 za tri, 3 as), Lazarević 1, Mitrović 7, Lazić, Dobrić 7 (1/5 za tri), Ivanović, Ilić 5 (5 sk), Nedović 4 (2/5 za dva, 0/4 za tri), Marković 3 (5 as), Kuzmić 4, Petrušev 9, Bentil 17 (7 sk).

22:18, 23:14, 14:17, 15:19

MILANO U CRVENO-BELOM

NAVIJAČI Crvene zvezde nikad nisu bili brojniji na evroligaškom gostovanju ove sezone. Na tribine „Mediolanum foruma“ slilo se oko 1.500 pristalica kluba s Malog Kalemegdana, koji su glasovno u potpunosti nadjačali domaću publiku.

Međutim, njihov tim ni uz takvu podršku nije uspeo da nadjača na terenu ekipu milanskog Armanija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)