"POBEDILI SMO, ALI SMO GLUPI!" Željko Obradović besan posle derbija Zvezda - Partizan

Novosti online

27. 01. 2023. u 22:00 >> 22:01

VEČITI derbi, Crvena zvezda - Partizan, iznedrio je novu košarkašku dramu u Beogradu, a posle spektakla u 21. kolu Evrolige trener crno-belih, Željko Obradović, bio je vrlo besan.

ПОБЕДИЛИ СМО, АЛИ СМО ГЛУПИ! Жељко Обрадовић бесан после дербија Звезда - Партизан

FOTO: Aba liga

Podsetimo, Crvena zvezda je izgubila od Partizana, ali strateg gostiju bio je vrlo nezadovoljan kako se njegov tim ponašao u završnici.

Obradović je, naime, za Evroliga TV izjavio:

- Pobedili smo, ali smo glupi! Veoma smo glupi! Ovako smo izgubili nekoliko utakmica! I kako smo samo primili onaj poslednji koš! U redu, tim se borio, igrao dobro, vodili smo sve vreme... Hvala i ljudima što su došli da nas bodre. Sjajna je bila atmosfera, dobro za Evropu da može da gleda jedan ovakav meč - poručio je Obradović i otišao u svlačionicu, a potom i pred novinare.

Na konferenciji za štampu je najpre istakao sledeće:

- Celu utakmicu smo kontrolisali, praktično. Vodili sa osam razlike. I došli smo u situaciju u koju smo došli, da nismo uspeli da odbranimo četiri razlike. Ali, to je tako. Škole se plaćaju. Nadam se da ćemo izvući pouke - rekao je trofejni strateg crno-belih.

Pohvalio je Zaka Ledeja koji je odigrao celo drugo poluvreme, "što nije nimalo lako", a "naročito je pametno igrao u napadu".

- Mi smo, pritom, imali 12 osvojenih, a sedam izgubljenih lopti, a Zvezda tri osvojene i 16 izgubljenih. Znači, oni -13, a mi +5. To je za ovakvu utakmicu... Mislim, to kada se pogleda, onda je neverovatno da je rezultat ovakav. Ali, to je lepota košarke. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici daje maksimum, i večeras su oni dali maksimum i nadam se da su svi uživali u košarkaškoj priredbi.

Na pitanje kako mu se čini situacija na tabeli, odgovorio je da je prerano za prognoze, tim pre što oje ritam "neviđen":

- Ima još 14 kola, svi se slažu da je Evroliga veoma izjednačena, da svako svakog može da pobedi. Kako će to sve do kraja da izgleda, ja to još ne mogu da pretpostavim. U ovom načinu kako mi igramo... Mislim, mi u nedelju igramo protiv Mornara, uz svo dužno poštavanje kakav je Mornar, već u utorak igramo protiv Asevela, a onda u petak u Kaunasu. To je neviđen ritam i moramo da vodimo računa o minutaži igrači i da imamo svežinu. Ova utakmica je trebalo da posluži i za samopouzdanje, igrali smo protiv tima koji igra izuzetno dobru timsku košarku, sa fenomenalnim pojedincima, ali smo uspeli, kažem, da sve vreme vodimo i mi budemo ti koji dajemo ton utakmici - rekao je Obradović.

"Bilo mi je izuzetno lepo jer su navijači Zvezde napravili odličnu atmosferu, a i naši su se stvarno čuli!"

Upitan o atmosfeir, šef stručnog štaba KK Partizan je ovako sumirao utiske:

- Uglavnom korektna. Meni je izuzetno bilo lepo jer su navijači Zvezde napravili odličnu atmosferu. A i ovi naši su se čuli. Stvarno su se čuli, bez obzira što ih je bio mali broj, tako da, čestitke i jednima i drugima na izvanrednoj atmosferi - zaključio je Željko Obradović obraćanje na srpskom jeziku, dok je jednom novinaru iz inostranstva na engleskom rekao da je ovakva atmosfera, kao i ona koju su Partizanovi navijači napravili kada su crno-beli bili domaćini derbija, najbolji ambijent za sport.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)