NEDOSTAJAO JE REPREZENTACIJI! Bogdanović: Verujem da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo

Tanjug

25. 01. 2023. u 16:23

KOŠARKAŠ Atlante i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da očekuje da se naš nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

НЕДОСТАЈАО ЈЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ! Богдановић: Верујем да ћемо се пласирати на Светско првенство

Foto: AP

Sjajni bek je zbog povrede propustio prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, a "orlovi" su u osmini finala poraženi od Italije (94:86).

- Gledao sam skoro sve utakmice naše reprezentacije, to je već daleka prošlost. Krivo mi je što nismo ostvarili dobar rezultat kao i svima, ali je najteže igračima koji su bili tamo. Ne treba se osvrtati na to. Idemo dalje, dolaze novi igrači, novi turniri - rekao je Bogdanović za RTS.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli grupe I druge faze kvalifikacija za SP 2023. Letonija je prva na tabeli sa 15 bodova, dok su Srbija i Grčka osvojile po 13. Turska i Belgija imaju po 11, a Velika Britanija je osvojila devet. Našoj selekciji je dovoljna jedna pobeda u naredna dva meča protiv Grčke i Velike Britanije za plasman na Mundobasket.

- Verujem da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Nemam iskustva iz kvalifikacija, ali verujem da ćemo igrati na Mundobasket.

Potom se osvrnuo i na Partizan i istakao je da mu je drago da se Željko Obradović vratio među crno-bele.

- Pratim utakmice Partizana koliko mi vreme dozvoljava - zaključio je srpski košarkaš.

Bogdanović (30) je član Atlante od 2020. godine, a pre toga je igrao za Sakramento, Fenerbahče i Partizan.

BONUS VIDEO: "Klasići'' NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna