TREĆI PUT MVP, TO SE NE SME? NBA liga neće dozvoliti Jokiću da opet dobije vredno priznanje (VIDEO)

Novosti online

25. 12. 2022. u 13:39

NIKOLA Jokić briljira i ove sezone u NBA ligi i ponovo je jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje. Ipak, novinarka EPSN-a El Dankan smatra da će Srbin teško dobiti ovu prestižnu nagradu.

ТРЕЋИ ПУТ МВП, ТО СЕ НЕ СМЕ? НБА лига неће дозволити Јокићу да опет добије вредно признање (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Uprkos tome što centar Denvera igra sjajno i sam nosi Nagetse ona ističe da retko kad nekog igrača tri kruniše titulom najboljeg košarkaša lige.

- Slušajte, mislim da mu neće dati treću MVP nagradu. NBA to nije uradila od sezone 1983/1984. ili tako nešto. Poslednji je to uspeo Leri Bird, a ironično brojeve koje beleži Jokić su brojevi koje su imali baš Bird i Medžik – oni su jedini mogli da imaju 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija - rekla je Dankan.

Ona je potom dodala da su "glasačni umorni" i da im je "dosadno" da jedan isti igrač dobija MVP nagradu.

- Mislim da NBA liga ne voli da svake godine daje istom košarkašku MVP-a, ali… Jokić ima najbolji +/- u celoj ligi, što je tačno onaj podatak koji nam govori koliko je neko važan za ekipu. Denver pobeđuju bukvalno samo zbog Jokića. Tako da, ako vam Jokić nije na vrhu liste za MVP-a, ne znam ko će da bude, ali sa druge strane, mislim da Jokića stiže ono što smo imali sa Lebronom. Da, svake godine može da bude MVP, ali sada nam treba neko drugi - zakljičila je El Dankan.

STATISTIKA NIKOLE JOKIĆA

Po svemu do sad prikazanom momak iz Sombora najviše zaslužuje da ponovo ponese epitet najboljeg košarkaša NBA lige.

Nikola Jokić ove sezone prosečno beleži 24,9 poena, 10,9 skokova i 9,3 asistencije, uz 1,5 ukradenih lopti po meču i neverovatnih 62 odsto iz igre.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna