LEGENDARNI HRVAT O VEČITOM DERBIJU: Odluka Javora nije po pravilima, dotakao se i broja stranaca

Novosti online

29. 11. 2022. u 10:27 >> 10:29

VEČITI derbi između Crvene zvezde i Partizana ispratio je i legendarni hrvatski trener Aleksandar Petrović, on smatra da su crveno-beli potpuno zasluženo slavili.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ О ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: Одлука Јавора није по правилима, дотакао се и броја странаца

Aco Petrović foto: N.Paraušić

Zvezda je kao domaćin ubedljivo savladala Partizan 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9), nanevši crno-belima prvi poraz u regionalnom takmičenju.

Prvi derbi pomno je ispratio i Aco Petrović koji veruje da su Nemanja Nedović i Luka Vildoza bili ključ Zvezdinog trijumfa.

- Potpuno zaslužena pobeda Zvezde. Nedović i Vildoza razbili Partizan u osnovnom košarkaškom elementu (igri 1:1) Suđenje korektno iako je jasno da je Javor Zvezdinim navijačima poput crvene krpe, naveo je Petrović.

Primetio je Petrović i jednu spornu situaciju.

- Postoji jedan sporni detalj sa utakmice. Naime, kada se povredio Ivanović, sudija ispod koša Radojković je pokazao prekršaj u napadu. Nakon prekida, Javor insistira na gledanju snimka i menja odluku u 2 plus 1! Mislim da to po pravilima nije moguće, ali nisam siguran, ističe Petrović. 

Dodao je Petrović i predlog koji bi mogao da unapredi ABA ligu.

- Evo i jedan predlog ABA ligi. Trebalo bi limitirati broj stranaca, te dozvoliti igračima iz regiona da ne ulaze u kvotu stranaca, a kada timovi igraju Evroligu ili Evrokup, mogu i sa 12 stranaca ukoliko to žele i imaju finansijsko pokriće, dodao je Petrović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)