JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE Nikola skinuo Čemberlejna sa trona, Srbin skromnošću oduševio Ameriku (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2022. u 07:57

NAJBOLjI košarkaš sveta, Nikola Jokić je pomogao Denveru da savlada Oklahoma Siti Tanderse rezultatom 122:117, i, uz to, odigrao je novi meč za istoriju.

ЈОКИЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ НБА ЛИГЕ Никола скинуо Чемберлејна са трона, Србин скромношћу одушевио Америку (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Nikola je i na ovom susretu upisao novi tripl-dabl sa 19 poena, 16 skokova i čak 13 asisencija, a sve to, ostvario je uz šut iz igre od 6o procenata.

Takođe, Nikoli je ovo bio 78. tripl -dabl u karijeri, i po tom parametru, se na večnoj listi izjednačio sa legendarnil Viltom Čemberlenom na 6. mestu.

Ispred Srbina su još samo Lebron Džejms sa 105, Džejson Kid sa 107, Medžik Džonson sa 137, Oskar Robertson koji je sakipio 181, kao i lider Rasel Vestbruk sa 194.


 

Posle meča, Nikola je izneo svoje utiske i skromno prokomentarisao veliki rekord koji je postavio:

- Sleteli smo u tri ujutru, nismo spavali dobro. Pronašli smo način da pobedimo. Navijači su nam dali energiju koja nam je bila potrebna i pobedili smo.Arekord? To je nešto o čemu nikad nisam razmišljao, o tome nikad nisam sanjao.

Ipak, novinarka je pojasnila Nikoli da je ostvario veliki uspeh, na šta je on odgovorio:

- Lepo je.

Potom je i pojasnio:

- Uvek je lepo kada te uporede sa največima. To je košarka, lepo je. Uvek igram i radim ono što je potrebno Mislim da smo igrli dobro. Navijači su bili neverovatni - rekao je Jokić.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo <script type="text/javascript" src="//services.brid.tv/player/build/brid.min.js">

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)