DEJAN RADONJIĆ OSTAO BEZ TROFEJA: Panatinaikos ubedljivo poražen u finalu Superkupa Grčke

Č. V.

02. 10. 2022. u 22:50

DEJAN Radonjić je ovog leta preuzeo Panatinaikos, ali neće po dobrom pamtiti prvi meč za trofej u novom klubu.

ДЕЈАН РАДОЊИЋ ОСТАО БЕЗ ТРОФЕЈА: Панатинаикос убедљиво поражен у финалу Суперкупа Грчке

FOTO: ABA liga/Ivica Veselinov

Bivši trener Crvene zvezde i njegovi "zeleni" poraženi su od velikog rivala Olimpijakosa u finalu Superkupa Grčke sa 67:52 (18:15, 19:19, 19:9, 11:9).

Po rezultatu se vidi da je Panatinaikos imao problema u napadu, posebno je to bilo vidljivo u trećoj i četvrtoj četvrtini u kojima su postigli po devet poena. Zanimljivo da nisu uspeli da prebace 20 poena nijednom u četiri perioda. To nije uradio ni rival, ali je bio izuzetan u odbrani i to mu je pomoglo da dođe do prvog trofeja.

Ipak, meč je bio izjednačen u prvom poluvrmenu. Na odmor se otišlo sa tri poena prednosti za crveno-bele - 37:34. U nastavku meča tim Jorgosa Barcokasa je odigrao izuzetno u odbrani i čini se zasluženo došao do trijumfa.

Najefikasniji kod pobednika bio je Saša Vezenkov sa 12 poena i 11 skokova, isto toliko postigao je i Mustafa Fal. Na drugoj strani najviše se istakao Paris Li sa 12 poena, pratio ga je Derik Vilijams sa 10.

Sada i jedne i druge očekuju mečevi u Evroligi. Panatinaikos u prvom kolu dočekuje Real Madrid, dok Olimpijakos putuje u Španiju gde će igrati protiv Barselone.

BONUS VIDEO: Stefan Marković o ambicijama Zvezde u novoj sezoni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)