VREME JE ZA TITULU! Obradović: "Partizan ulazi u ABA ligu sa najvećim mogućim ambicijama"

Vladimir Preradović

02. 10. 2022. u 12:00

PROMOCIJA novog dresa i naslovnog sponzora - kompanije "Mocart bet", prethodila je današnjoj premijeri Partizana u sezoni za koju navijači čvrsto veruju da može da bude prekretnica.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ТИТУЛУ! Обрадовић: Партизан улази у АБА лигу са највећим могућим амбицијама

FOTO: ABA liga

Pohod na ABA titulu iščekivanu od već davne 2013. godine započinje gostovanjem Ciboni u "Draženovom domu" (17.00).

Od nekadašnjeg regionalnog "klasika" ostale su samo uspomene, s obzirom na to da je zagrebački klub finansijski dotakao dno i tokom leta izvodio opasan ples na ivici egzistencije. Posledica je egzodus igračkog kadra, koji je napustilo čak 13 prvotimaca.

Primarni cilj nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope je opstanak u najboljem jadranskom društvu. Sve osim rutinske pobede crno-belih u 43. susretu sa "cibosima" u ABA ligi predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju. Na tu opasku ne utiče ni činjenica da tim trenera Željka Obradovića u sezonu stupa sa kadrovskim poteškoćama. Do kraja kalendarske godine neće moći da računa na Aleksu Avramovića i Alena Smailagića, Gregor Glas nije bio raspoloživ u pripremnim utakmicama, dok je Dante Egzim zbog povrede izostao sa VTB Superkupa u Moskvi.

- Odlučićemo pred utakmicu ko će biti u timu - kaže Obradović.

- U ABA ligu ulazimo sa najvećim mogućim ambicijama. Probaćemo da odigramo najbolje moguće u ovom trenutku. Svakoj utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno jer poštujemo svakog protivnika. Veoma je važno što je ovo prva utakmica, koju će dosta ljudi da gleda. Skautirali smo Cibonu, pretpostavljam i ona nas.

Partizan u sezonu ulazi sa novim kapitenom, Amerikancem Kevinom Panterom, koji je tek drugi stranac sa trakom u klupskoj istoriji. Prvi je bio Francuz Žofri Lovernj, koji je nosio crno-beli dres od 2012. do 2014. godine.

- Idemo utakmicu po utakmicu, očekujem mnogo uspeha - rekao je Panter pred meč sa Cibonom.

- Počinjemo na gostovanju i biće sigurno teško. Želimo da započnemo sezonu na najbolji mogući način, pripreme su konačno završene i svi se radujemo početku. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri