SPEKTAKL NA EVROBASKETU: Litvanija i Nemačka odigrali nestvaran meč

Č. V.

04. 09. 2022. u 17:02

KOŠARKAŠI Litvanije nalaze se u velikom problemu, pošto su doživeli i treći poraz na Evrobasketu. Bolja je bila selekcija Nemačke sa 109:107 posle dva produžetka.

СПЕКТАКЛ НА ЕВРОБАСКЕТУ: Литванија и Немачка одиграли нестваран меч

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Kazisa Maksvitisa su po mnogima bili favoriti iz senke da napadnu medalju, ali za sada je to veoma daleko, čak je i plasman u narednu fazu doveden u pitanje.

Cela utakmica bila je neizvesna, pa je i odlučena posle dva produžetka, u završnici koja je bila "luda". "Panceri" su u polsednji minut ušli sa plus sedam - 82:89. Ipak, tu razliku nisu uspeli da održe pa su Litvanci napravili seriju 7:0 zahvaljujući Jonasu Valančijunasu i uspeli su da obezbede produžetak.

Nastavljeno je da se igra žestoko i u dodatnih pet minuta. Osokoljeni sjajnom završnicom meča baltička selekcija je nastavila da muči rivala na početku dodatnih pet minuta. Ipak, konsolidovao se domaćin, vratio se u potpunosti u igru, a Vagner koji je blistao mogao je da postane meč viner, no promašio je šut za pobedu, pa se ušlo u drugi produžetak.

Franc Vagner (Nemačka)FOTO: FIBA.Basketball

Nemci su u tom delu susreta bili ti koji su bolje počeli, Litvanija se vraćala, ali nije uspela da režira preokret. Trojku za pobedu promašio je Arnas Butkevičijus.

Najefikasniji kod pobednika bio je Franc Vagner koji je postigao 32 poena, pratio ga je Denis Šruder sa 25. Na drugoj strani blistao je Jonas Valančijunas koji meč završio sa 34 poena i 11 uhvaćenih lopti, Marijuš Grigonis je dodao 17.

Litvanija koja u narednoj rundi igra protiv Mađarske sada ima učinak 0-3, a Nemačka čiji sledeći rival je Slovenija je 3-0.

Ekipa Kazisa Maksvitisa je u velikom problemu, a ovo je prvi put u istoriji Evrobasketa da su takmičenje počeli sa tri uzastopna poraza.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)