"ŠTA JE, ŠTA JE, ŠTA SAD SVIRAŠ?" Nikola Jokić kakvog nikad niste videli u dresu Srbije (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2022. u 08:26

Srbija je posle Grčke pobedila i Tursku 79:72. I ovoga puta Nikola Jokić je predvodio "orlove" sa 24 poena i 10 skokova.

ШТА ЈЕ, ШТА ЈЕ, ШТА САД СВИРАШ? Никола Јокић каквог никад нисте видели у дресу Србије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ali sudije su, nažalost, bile često u centru pažnje. Arbitri iz Španije katastrofalno su delili pravdu. Zbog jednog faula koji umesto da bude dosuđen u našu, dodeljen je u tursku korist, doveli su do ludila Nikolu Jokića.

Jurio je sudije po terenu i govorio: „Ja sam imao loptu, ja sam imao loptu, šta ste to svirali.“ Ipak, ovo je i te kako dalo rezultata. Već u sledećem napadu Nikola Kalinić postiže trojku, a onda i iznuđuje faul u napadu prilikom sledeće odbrane.

Do te sudijske odluke verovatno ne bi došlo da se dvostruki MVP NBA lige nije pobunio, uostalom, i dalje je sveže sećanje na čuvenu sudijsku krađu iz polufinala Svetskog prvenstva 2010. godine.

Što se tiče samog meča, arbitri su jako loše, maltene amaterski sudili čitav duel, pa je u poslednja tri minuta usledila drama. Nekako, sve ono što je Srbija gradila tokom prve tri četvrtine „srušilo” se u poslednjoj.

Neverovatno, ali posle više od 20 razlike, koliko je bilo u jednom trenutku, Turci su trojkama i dobrom odbranom stigli do izjednačenja.

Na kraju su ipak Jokić i Kalinić uzeli stvar u svoje ruke i poenima, ali i dobrom odbranom pred kraj duela doneli slavlje usred Istanbula. Tako je Srbija napravila korak više ka Mundobasketu i na najbolji način najavila Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)