VELIKI INTERVJU LUKE DONČIĆA: Ko je favorit na EP, zašto će se uvek odazivati reprezentaciji, MVP ili titula...

Novosti online

13. 07. 2022. u 08:57

SLOVENAČKI košarkaš Luka Dončić dao je veliki intervju za špansku "Marku" u kojem je govorio o sezoni u Dalas Maveriksima, predstojećem Evrobasketu, Real Madridu i saradnji sa Majklom Džordanom.

ВЕЛИКИ ИНТЕРВЈУ ЛУКЕ ДОНЧИЋА: Ко је фаворит на ЕП, зашто ће се увек одазивати репрезентацији, МВП или титула...

FOTO: AP/Tanjug

On se prvo se osvrnuo na dobru sezonu koju je imao u klubu iz Teksasa, koji je odveo u finale Zapada, u kom su ih zaustavili kasniji prvaci Golden Stejt voriorsi.

- Imali smo velika očekivanja uoči sezone jer uvek hoćeš da odeš što je dalje moguće. Imali smo vrlo dobru sezonu, ali nije ona razlog da ne želim više. Uvek želim više, želim da osvojim prsten i nadam se da ću uspeti. Na početku svake godine cilj mi je titula - rekao je Slovenac.


Dončić, poput Dirka Novickog, ne planira da menja klub, već da titulu donese u Teksas.

- Ne planiram nigde da idem, cilj mi je da osvojim šampionat sa Dalasom. Naravno, u budućnosti nikad ne znaš šta može da se desi, ali nadam se da ću ostati i da ću uspeti - kaže košarkaš, koji je već godinama kandidat za MVP-ja sezone.

Foto: EPA

 

Na pitanje da li bi više cenio priznanje za najkorisnijeg igrača lige ili NBA prsten, on nema dilemu.

 - To je cilj svakom igraču koji dođe u NBA. Ne može svako da kaže da je bio MVP NBA lige. Naravno, ne bih to menjao za prsten, ali osvojiti priznanje MVP-ja bilo bi neverovatno - istakao je bivši bek Reala.

Na početak prošle takmičarske godine u najjačoj ligi na svetu došao je veoma nespreman, zbog čega je pokupio brojne kritike, pa čak i od svog trenera Džejsona Kida.


- Bila je to naporna sezona jer je počela sa Olimpijskim igrama, a ove nas čeka Evrobasket. Kritike me ne pogađaju puno, igram svoju igru i ne obazirem se previše na buku - siguran je u sebe Slovenac.

Dončić je ustanovio da su Voriorsi zasluženo postali prvaci i konstatovao da će i dalje biti opasni, a zatim se osvrnuo na važnost rekorda koje ruši praktično na dnevnoj bazi.

- Rekordi nisu nešto što me opseda ili privlači. Draže su mi pobede. Da, u NBA je statistika važna, ali mislim da se na kraju više gleda koliko je ko prstenova osvojio. Rekordi su u redu, ali pobeđivanje je najvažnije - izjavio je Dončić.

On je prokomentarisao činjenicu da sve više evropskih i neameričkih igrača dominira NBA ligom i rekao da evropska košarka raste i da će ubuduće biti još više važnih evropskih igrača u NBA ligi. Zatim se osvrnuo na svoj bivši klub Real Madrid, koji je nakon 11 godina smenio trenera Pabla Lasa zbog njegovog zdravstvenog stanja.

- Ne razumem šta se dogodilo. Pablo je velik trener i odlična osoba. Mislim da nije trebalo biti ovako. Mislim da je otkaz nepošten i puno ljudi to misli zbog svega što je Pablo dao Madridu u tih 11 sezona. Mislim da je on sigurno najbolji trener kojeg je Real ikad imao - kaže Dončić.

Na pitanje da li Slovenija može da odbrani titulu evropskog prvaka, on kaže da je sve moguće.

- Već sam znao da će se Gordan Dragić vratiti za kvalifikacije, sad treba da vidimo konačni spisak za EP. Da li je Slovenija favorit? Puno je ekipa na visokom nivou, puno vrhunskih igrača, a prvenstvo je kratko i sve je moguće. Biće vrlo teško - rekao je NBA "Ol star".

 

Reprezentaciju Španije vidi kao jednog od glavnih konkurenata, uprkos odlasku legendi poput braće Gasol, jer dolazi nova generacija dobrih igrača. Uz "crvenu furiju", istakao je Srbiju, Francusku, Litvaniju i Grčku, pa poručio da će se "bez sumnje odazivati reprezentaciji i igrati što je više moguće takmičenja sa Slovenijom."

Za kraj je govorio o patikama, odnosno prvom modelu sa svojim potpisom, koji je izradio brend Majkla Džordana.

- Projekt dizajniranja patika je vrlo komplikovan, ali bio sam uključen u sve detalje, od boje i materijala do dizajna. Ne osećam pritisak zbog toga, zapravo mi je čast raditi sa tim brendom. "Em Džej" je bio najbolji košarkaš svih vremena, pa mi je to privilegija - zaključio je Luka.


BONUS VIDEO: Najveći promašaji na NBA draftu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)