KAD PEŠIĆ I SRBIJA ZOVU: Nikola Jokić stigao tamo odakle svi "orlovi" kreću u zajedničke juriše (FOTO)

Novosti online

07. 07. 2022. u 22:33

NIKOLA Jokić je spreman za nove izazove u dresu košarkaške reprezentacije Srbije.

КАД ПЕШИЋ И СРБИЈА ЗОВУ: Никола Јокић стигао тамо одакле сви орлови крећу у заједничке јурише (ФОТО)

rzsport.gov.rs

Tome svedoče i najnovije vesti iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, ustanove u kojima se, sada već godinama, tradicionalno obavljaju reprezentativni pregledi naših asova i onih koji streme da se asovima nazovu.

Jokić, svakako, spada u elitu, i to ne samo ovdašnju, nego svetsku. Aktuelni MVP NBA lige je nedavno ponovo izabran za najkorisnijeg igrača, a nedugo nakon što je potpisao najveći ugovor u istoriji košarke (značajno veći od prvobitno javljenih 270 miliona dolara, kako glase najnovije vesti), u Srbiji se posvetio - pregledima u pomenutoj instituciji.

Uz nekoliko fotografija, evo kako je sam Zavod o tome obavestio javnost:

- Nikola Jokić (Sombor, 19. februar 1995.) srpski je košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutno nastupa za Denver nagetse. Prvi je Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige. Nagradu za najboljeg košarkaša najjače lige na svetu je osvojio dva puta u sezonama 2020/21. i 2021/22.

Jokić je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio kontrolu sportske forme. Zavod za sport i medicinu sporta RS proverava zdravstvene sposobnosti, obavlja kontrole utreniranosti i utvrđuje nivo sportske forme sportista radi obavljanja sportskih aktivnosti i učestvovanja na sportskim takmičenjima na kojim se postižu najbolji rezultati. Pored provere i praćenja kondicije i zdravstvenog stanja, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS sugerišu kako i na koji način se može pospešiti sposobnost tela da izvršava zadate zadatke. Budući da je kondicija stanje fizičke sposobnosti, ona pozitivno utiče na mentalno i emocionalno zdravlje, kao i na kvalitet života - ističe se u pomenutom saopštenju.

Nikola Jokić u ZAvodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije / Foto: rzsport.gov.rs

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u košarci 2022. održava se u četiri države, Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj od 1. do 18. septembra. Učestvuje 24 ekipe, razvrstanih u četiri šestočlane grupe. Košarkaška reprezentacija Srbije je u grupi D, a u njoj će redom igrati protiv Holandije (2. septembra), Češke (3. septembra), Finske (5. septembra), Izraela (6. septembra) i Poljske (8. septembra). Po četiri najbolje ekipe prolaze u osminu finala, a "naša", D" grupa se ukršta sa C u kojoj su Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić