POZNATO KOLIKO JE PARTIZAN PLATIO EVROLIGU: Predsednik crno-belih govorio i o finansijama i pojačanjima

Novosti online

26. 06. 2022. u 16:38

KOŠARKAŠKI klub Partizan se vratio u Evroligu posle osam godina. Željko Obradović i njegovi izabranici će ponovo igrati u najelitnijem evropskom takmičenju pošto su dobili specijalnu pozivnicu, a poznato je i koliko je klub platio za "vajld kard".

ПОЗНАТО КОЛИКО ЈЕ ПАРТИЗАН ПЛАТИО ЕВРОЛИГУ: Председник црно-белих говорио и о финансијама и појачањима

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Već neko vreme spekuliše se o pojačanjima, novim igračima, ugovorima, a o svemu tome pričao je Ostoja Mijailović. Prvi čovek crno-bielih otkrio je detalje o budžetu, kao i o ceni “vajld karda” i svega što čeka tim u narednom periodu.

- Povratkom Obradovića Partizan je pokazao svoju nameru. Specijalnu pozivnicu plaćamo 500.000 evra. Minimalni budžet je 7,5 miliona evra. Kada smo aplicirali za pozivnicu morali smo da imamo način da ostvarimo budžet, neće biti jednostavno sakupiti pare. Biće mnogo mečeva u ligaškom dijelu, igraće se po tri utakmice nedeljno, uzimaćemo više čarter letova nego ranije. Očekujem veću podršku navijača, da kupuju karte i dolaze na mečeve. Ako smo za sve ove godine, otkako sam u klubu, rešavali budžet, rešićemo ga i sada. Borićemo se da bude što veći - rekao je Mijailović.

Usledila su i pitanja oko pojačanja i produžetaka ugovora.

- Pratimo košarkaško tržište svaki dan, imamo nekoliko imena, neću sada o tome. Želimo da se pojačamo, kako bismo ostvarili zavidne rezultate. Zna se i kome ističu ugovori, ne mogu da kažem sa kim će da se nastavi saradnja. Ugovori ističu Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću, istekli su Matijasu Lesoru i Dalasu Muru. Raskinuli smo ugovor sa Rodionsom Kurucom. Imamo dosta mladu i perspektivnu ekipu, tu su Jam Madar, Balša Koprivica, Tristan Vukčević koji su budućnost kluba - izjavio je predsednik crno-belih.

Ponovio je još jednom da će biti žestoke kazne za sve one koji prave incidente na tribinama.

- Kazne u Evroligi su velike, učinićemo sve da to prestane sa naše strane, možemo da utičemo samo na svoje navijače. Najavio sam da ćemo ugraditi supersonične kamere u Areni, sankcionisaćemo svakoga ko šteti ugledu kluba. Recimo, protiv Burse je u Areni bilo je 19.000 ljudi, trojica su napravila incidente, neka idu kući, pa neka razbijaju svoj televizor. Svako ima pravo da protestuje protiv mene, ali ne želim da ljudi koji dovedu decu ili ženu na utakmicu strepe - aključio je Mijailović.


BONUS VIDEO: Partizanovih 68 poena u prvom poluvremenu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!