ZVEZDA ĆE SE BORITI ZA NOVI TROFEJ: Crveno-beli pregazili Megu, FMP rival u finalu KLS-a

Č. V.

14. 06. 2022. u 20:01

KOŠARKAŠI Crvene zvezde boriće se za treći trofej u sezoni, pošto su polufinalu KLS-a pobedili Megu u majstorici sa 88:66 i plasirali se u finale.

ЗВЕЗДА ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА НОВИ ТРОФЕЈ: Црвено-бели прегазили Мегу, ФМП ривал у финалу КЛС-а

FOTO: KK Crvena zvezda

Odigrali su crveno-beli loše drugo poluvreme u prošloj utakmici, ali su u meču u kome nije bilo popravnog pružili još jednu dobru partiju i spremni idu na megdan FMP-u koji se mečeva za trofej domogao bez borbe, jer je Partizan odustao od takmičenja.

Što se ove utakmice tiče, Mega je u egalu bila do finiša prve četvrtine kada se Zvezda odlepila i uvodni deo susreta okončala sa 26:16.

Od tog momenta razlika je konstantno rasla. Izabranici Vladimira Jovanovića nisu uspeli da pariraju kvalitetnijem rivalu, ali mogu biti ponosni na prikazano u drugom meču.

Treba imati u vidu da je Mega ovu seriju igrala bez nekoliko veoma bitnih igrača, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Nikole Jovića.

Sa druge strane Dejan Radonjić na ovom meču nije računao na Ognjena Dobrića, dok je na prethodna dva susreta odmarao Nikola Kalinić.

Ovo je ujedno bila repriza finala iz prošle sezone kada je tim sa Malog Kalemegdana slavio takođe sa 2-1.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić koji je postigao 21 poen i to svaki u prvom poluvremenu. Njega je pratio Ostin Holins sa 17. Na drugoj strani najbolji su bili Boriša Simanić i Samson Ružencev koji su brojali do 12.

Prva utakmica Crena zvezda - FMP na programu je u petak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi duel se igra u nedelju u Železniku.

Crvena zvezda - Mega 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 4.023. Sudije: Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović i Radoš Arsenijević.

C. zvezda: Lazarević 5, Davidovac, Mitrović 7, Lazić, Kalinić 21, Holins 17, Simonović 2, Ivanović 7, Marković 6, Vajt 9, Kuzmić 8, Cirbes 8.

Mega: Paunović, Vujić, Ružencev 12, Rudan 8, Uskoković 4, Kočović, Kovačević 4, Cerovina 11, Grbović 7, Simanić 12, Mušikić 8, Bogavac.

BONUS VIDEO: Ognjen Dobrić je MVP plej-ofa ABA lige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)