POZNAT TAČAN DATUM: Partizan uskoro saznaje da li se vraća u Evroligu

Novosti online

13. 06. 2022. u 11:41

DA li će Partizan igrati zajedno sa Crvenom zvezdom u Evroligi? Jedino pitanje, odnosno odgovor koji zanima sve one što im je crno-bela boja u srcu.

ПОЗНАТ ТАЧАН ДАТУМ: Партизан ускоро сазнаје да ли се враћа у Евролигу

FOTO: M. Vukadinović

Sve naslućuje da hoće, ali niko ne može da tvrdi dok ne bude zvanično, a prema saznanjima "Mocartsporta", konačan odgovor bismo mogli da dobijemo u četvrtak, 16. juna.

Tada će se, naime, sastati Izvršni odbor 11 akcionara Evrolige na kome će se, između ostalog, raspravljati i o statusu ruskih klubova i mogućim zamenama, odnosno dobitnicima specijalnih pozivnica.

Da li će sve uspeti da se završi u jednom danu, to je sada teško reći, jer izvesno je da će Rusi imati prigovore i prvo treba odlučiti o njihovom statusu. Tek ukoliko bi CSKA i Zenit zvanično bili suspendovani – ili će neka drugačija formulacija biti iskorišćena – ostaće dva upražnjena mesta u elitnom evropskom takmičenju.

Prema svim dosadašnjim nagoveštajima ta dva mesta mogli bi da zauzmu Partizan i španska Valensija, jedini klubovi koji su podneli zahtev za “vajld karte”. Ali još jednom: preduslov je da Rusi budu izbačeni i da se broj takmičara zadrži na 18.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024