DIREKTOR KLS: Odluka Partizana udar na državu, na predsednika, ovo je nepoštovanje

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 06. 2022. u 18:11 >> 18:12

TRESE se srpska košarka nakon odluke Partizana da ne igra plej-of seriju Superlige Srbije, u kojoj su crno-beli određeni da snage odmere protiv FMP. Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin nije krio da je šokiran odlukom Partizana.

ДИРЕКТОР КЛС: Одлука Партизана удар на државу, на председника, ово је непоштовање

Foto: Ilustracija/KLS

Crno-belima prema propozicijama lige preti izbacivanje dva ranga niže, tačnije u srpsku ligu, ali nije baš najjasnije kako će to biti izvedeno s obzirom da klub igra u ABA ligi tokom sezone, a samo završnicu sezone u domaćem takmičenju, tačnije Superligu Srbije.

Grujin je u razgovoru za "Maksbet sport" govorio o odluci Partizana

– Veoma sam iznenađen i razočaran stavom Partizana. Njihova odluka je nepoštovanje države, ulaganja države i pre svega predsednika, u sport i nepoštovanje Košarkaške lige Srbije. Ponašanje je nedopustivo. Ne postoji nijedan razlog za ovako nešto. Uradili smo mnogo toga kako bi Partizan u prethodnim danima uverili kako su sve odluke koji su klubovi doneli u skladu sa pravilnicima i pokušali da podsetimo da do ovoga ne treba da dođe. Osim izjava njihovog čelnika u javnosti, nismo imali naznake da će do ovoga da dođe. Upravo zato je sada situacija daleko teža nego što se čini.

Kamen spoticanja bila je dodela “prednosti domaćeg terena” u eventualnom finalu na osnovu plasmana u ABA ligi.

– Da bi ste uopšte pričali o toj tematici morate da budete upoznati s događanjima od početka do kraja. KLS pre početka sezone usvaja Propozicije takmičenje i u njenom izglasavanju učestvuju isključivo predstavnici klubovi, pa i Partizan. Njih 21 učestvuju u radu i svaki glas je jednako vredan. Partizan je šest, sedam, osam godina unazad svake godine izglasavao Propozicije takmičenja i nije mu to smetalo sve do aprila. Od tada počinje napad na KLS. Jasno piše u Propozicijama na osnovu čega se određuje plasman.

PUNO POVERENjE U DRAGUTINA ILIĆA

Kako će Partizan biti kažnjen odlučivaće Ilić.

– Odluku će da donese disciplinski sudija. Primenjivaće se Disciplinski pravilnik, neće da bude zaštićenih, bez obzira na to o kom klubu se radi. Imam potpuno poverenje u Dragutina Ilića, ubeđen sam da će sve odluke da budu u skladu sa svim normativnim aktima – rekao je Grujin za MaxBet sport.

BONUS VIDEO: Šou Holinsa, četiri trojke za dva minuta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (3)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo