PARTIZAN (NE) IGRA: Još uvek neizvesno da li će crno-beli nastupiti u Superligi Srbije

G. KELIĆ

08. 06. 2022. u 22:32

ZAVRŠNI čin klupske košarkaške sezone u Srbiji će biti plej-of Superlige, čiji je start zakazan za petak polufinalnim duelima, u kojima bi trebalo da se sastanu branilac titule Crvena zvezda - Mega i Partizan - FMP. Kažemo, trebalo bi, pošto na 48 sati do početka, rukovodstvo crno-belih nije donelo odluku o definitivnom igranju domaćeg prvenstva.

ПАРТИЗАН (НЕ) ИГРА: Још увек неизвесно да ли ће црно-бели наступити у Суперлиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

Kako "Novosti" saznaju, tim iz Humske je prethodna dva dana većao oko ovog pitanja, ali ništa konkretno nije odlučeno. Odranije je poznat negativan stav kluba oko propozicija takmičenja, koje prednost domaćeg terena u plej-ofu daje na osnovu plasmana u regionalnoj ABA ligi, zbog čega su se tokom cele godine crno-beli više puta žalili. I to s pravom, jer tako nešto nema apsolutno nikakvog smisla. Međutim, tako je već godinama unazad i takmičarski akti jednostavno ne mogu da se menjaju u toku sezone, već na početku (u ovom slučaju sledeće).

To, ujedno, znači da bi u eventualnom finalu sa Crvenom zvezdom ponovo bili u podređenom položaju, kao i u nedavnom okršaju u jadranskom šampionatu. Ipak, i pored toga, iz sedišta Lige juče je danas vest o terminu odigravanja prvih polufinalnih duela. Ako sve bude kako treba, crno-beli će se po ko zna koji put ove sezone "seljakati" i u petak (18.00) u "Štark areni" dočekati "pantere", dok će Zvezda dva sata kasnije u dvorani "Aleksandar Nikolić" ugostiti Megu. Obelodanjivanje tih informacija verovatno i otkriva konačan odgovor Partizana oko ovog pitanja.

Još jedan rebus jeste tim sa kojim će se napasti poslednji trofej u sezoni, međutim čini se da je na to rešenje već dato. Kao i u Kupu Radivoja Koraća, maksimalan broj dozvoljenih stranih košarkaša u timu je četiri. U slučaju crno-belih iz seksteta "legionara", ne računajući Kevina Pantera koji ima srpski pasoš (Ledej, Lesor, Madar, Mur, Kuruc, Glas), gotovo izvesno će ispasti Letonac Rodions Kuruc, koji već neko vreme ne trenira sa ekipom, i mladi Slovenac Gregor Glas. Sa druge strane, redove crveno-belih čine petorica momaka sa stranim pasošem, s tim što je Majk Cirbes van tima praktično cele sezone, tako da će se u timu naći Ostin Holins, Eron Vajt, Nikola Ivanović i Nejt Volters.

Raspored

POLUFINALE

Petak 10. jun
C. zvezda - Mega 20.00
Partizan - FMP 18.00
Nedelja 12. jun
Mega - C. zvezda 12.00
FMP - Partizan 18.00
Utorak 14. jun
C. zvezda - Mega*
Partizan - FMP*
  * Ako bude potrebno.
** Finale se igra na tri pobede.

BONUS VIDEO: Blokada ili silazna putanja Lesora?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati