PARTIZAN SE NIJE POJAVIO NA KONFERENCIJI: Počinje KLS, crno-beli se pobunili, pa izostali sa sastanka

Novosti online

05. 05. 2022. u 13:07

KOŠARKAŠKA Superliga Srbije počinje 7. maja, a pred sam početak takmičenja održana je konferencija na kojoj se nisu pojavili Partizan, Borac i Sloboda.

ПАРТИЗАН СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Почиње КЛС, црно-бели се побунили, па изостали са састанка

Foto: ABA liga - Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Nema dileme da je najveću pažnju privukao izostanak crno-belih koji su se ranije protivili pravilima. Ona kažu da prednost domaćeg terena ima ekipa koja je bila najbolje plasirana u ABA ligi.

To znači da bi Crvena zvezda imala prednost u polufinalu, odnosno finalu ako se crveno-beli tu plasiraju.

Direktor lige Aleksandar Grujin dobio je pitanje o izostanku tri pomenuta kluba sa sastanka.

- Što se tiče učesnika koji nisu tu, svi su uredno pozvani. U komunikaciji smo sa sva tri kluba. Borac se javio, zbog utakmice koja je odigrana nije bio u mogućnosti da dođe. Što se ostala dva kluba tiče, nemam tu informaciju. Ne bih ulazio u detalje. To je pitanje za njih. Drago mi je što su se ostali klubovi odazvali. Ovo je lepa slika koja treba da ode u medije. Ova liga ima veliki potencijal, potrebno je da je podignemo tamo gde joj je i mesto. Treba da damo maksimum svi da to učinimo. Ne može sve za kratko vreme, veliki deo je urađen. Za narednu sezonu ćemo imati sistem snimaka, odnosno 'instant reply'. Imamo veći broj TV prenosa, samo u ovih 30 kola smo imali blizu 50 prenosa, sve utakmice u plej-ofu će ići na Areni, osim četvrtfinala gde će ići dve po dve, posle toga će svi mečevi biti prenošeni. Prenosiće se i mečevi preko Jutjub kanala. Dosta toga smo uradili - rekao je Grujin.

Ostaje da se vidi da li će ovo nepojavljivanje Partizana nešto promeniti pred početak takmičenja.

Poznato je da su se direktno u polufinale plasirali Crvena zvezda, Partizan i FMP, a čekaju se pobednici četvrtfinalnih mečeva u kojima je glavni favorit Mega.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a