AMERI U ČUDU: Nikola Jokić ih ponizio do bola

Novosti online

14. 04. 2022. u 08:19

MVP, MVP, MVP... Svi toliko žele tu laskavu titulu. To je priznanje koje govori da si najbolji košarkaš sveta.

АМЕРИ У ЧУДУ: Никола Јокић их понизио до бола

FOTO: AP/Tanjug

Ruku na srce, često se dešavalo da osoba koja osvoji MVP nagradu ne izbori čak ni finale konferencije, a da ne govorimo o osvajanju prstena. Međutim, ta nagrada je posle NBA prstena najveće prekookeansko priznanje.

Prošle godine pehar je podigao Nikola Jokić, srpski košarkaš koji je i sada najdominatniji, ali Amerikanci bi čini se da za MVP proglase Džoela Embida, jer očigledno naše nije omiljeno u SAD. Tako je bilo godinama sa Novakom Đokovićem, pa slična sudbina možda čeka i momka iz Sombora.

A on se baš nasekirao. Naime, uoči početka plej-of serije sa Golden Stejtom američki novinari su imali priliku da pričaju sa košarkašima Denvera. Jedan od njih bio je Jokić, a predstavnike medija zanimala je jedna stvar. Gde je prošlogodišnja MVP nagrada trenutno?

Odgovor Srbina je više nego šokantan...

Foto AP

 

- Da budem iskren, nemam pojma gde se nalazi u ovom momentu - izgovorio je Nikola i iznenadio novinare, a onda se malo izvadio:

- Trenutno smo u procesu selidbe, tako da se moja supruga Natalija za sve pita - nasmejao se Jokić.

Srpski košarkaš je ponovo pokazao da ne razmišlja previše o individualnim nagradama i da ga mnogo više zanima uspeh ekipe, dok Embid i društvo svim silama lobiraju za MVP priznanje. 

Nikola samo razmišlja o Golden Stejtu. Prvi meč je na programu u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu od 2.30 časova, taj i naredni duel igraće se u dvorani "ratnika", potom se serija seli u halu Nagetsa na naredna dva meča...

Bonus video: "Delije" i "grobari" zajedno zapevali kada je u halu ušao vojni orkestar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)