PARTIZAN POKRENUO NOVI KLUB Na treninzima najbolji igrač sveta!

Novosti online

13. 04. 2022. u 09:10

ZVANIČNO je, Sportsko društvo Partizan dobilo je i basket tim.

ПАРТИЗАН ПОКРЕНУО НОВИ КЛУБ На тренинзима најбољи играч света!

FOTO: KK Partizan

Ekipa će se zvati Beograd Partizan, a inicijator ideje je Vladimir Dragutinović.

Najmlađa selekcija Partizana debi će imati 30. aprila, a tim ima fantastična imena, poput Bogdana Dragovića, Nikole Vukovića, a na treninzima je i najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut.

- Konačno smo uspeli da jednu lepu ideju sprovedemo u delo. Od početka smo imali podršku, da tako kažem starijeg brata, odnosno košarkaškog kluba. Razumeo je koliko basket 3x3 može da doprinese širenju i same ideje Partizana, ne samo u košarkaškim okvirima, već uopšteno sportskim. Jedino što je trebalo jeste vreme, s obzirom na to da se radi o relativno novom sportu u kome, bez obzira na uspehe Partizana i Srbije u tradicionalnoj košarci, tu nismo imali velikog iskustva, a želeli smo da to uradimo na najbolji mogući način - rekao je Dragutinović.

Nastavio je u istom ritmu.

- Na kraju, uspeli smo da sklopimo sve kockice verujem u uspešan mozaik. Tačno je da su neke osnove košarke i basketa 3x3 iste. Ali u pitanju su dva različita sporta. Takođe su i različite starosne granice, što otvara veliku mogućnost za međuosbno dopunjavanje dva tima. Da nije tako, ne bi i ostali veliki klubovi u Evropi, recimo poput Valensije, razmišljali u istom smeru kao Partizan, odnosno oformili kolektiv 3x3. Igranjem basketaša po čitavoj Evropi ili svetu, jer je sezona organizovana na turnirskom principu, poput one u tenisu, zapravo je promocija i Partizana, ali i košarke - zaključio je on.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)