FANTASTIČNI JOKIĆ NIJE BIO DOVOLJAN: Denver poražen od Finiksa, Nagetsi bez rešenja za Bukera (VIDEO)

Č. V.

25. 03. 2022. u 06:32

NIKOLA Jokić je još jednom bio najbolji igrač Denvera, ali slaba uteha kada su Nagetsi doživeli novi, treći poraz u poslednja četiri meča u NBA ligi. Ovoga puta Finiks je bio bolji sa 140:130.

ФАНТАСТИЧНИ ЈОКИЋ НИЈЕ БИО ДОВОЉАН: Денвер поражен од Финикса, Нагетси без решења за Букера (ВИДЕО)

FOTO: AP

Srbin je još jednom pokazao zašto je opet glavni kandidat da bude MVP. On je meč protiv Sansa okončao sa 28 poena, uz to je dodao po šest skokova i asistencija za 32 minuta i imao samo jedan promašaj iz igre (9/10), penale šutirao 9/11, ali je to sve bilo nedovoljno protiv najboljeg tima lige i razgoropađenog Devina Bukera.

Lider ekipe iz Arizone došao je do neverovatnog dabl-dabla od 49 poena i 10 asistencija, a uspeo je da uhvati i četiri lopte.

Meč u "Bol areni" bio je neizvestan i izjednačen do poslednjih pet minuta kada su izabranici Montija Vilijamsa dodali gas i stekli prednost koju protvnik više nije mogao da stigne.

Da će ovo biti obračun dvojice sjajnih igrača videlo se već na početku utakmice. Jokić je ubacio sedam od prvih 17 poena Nagetsa, dok je Buker postigao čak 17 poena u prvoj četvrtini, koja je završena rezultatom 31:31.

Velika borba se nastavila do samog finiša susreta. Pogađao je Devin, ali pogađao je i Nikola. Poslednji period je počeo sa 106:104 za Nagetse. Jokić se vratio na teren posle kratkoh predaha i odmah počeo da rešeta koš rivala. Brzo je postigao 11 poena i nagovestio neizvesnu završnicu, ali tako nisu mislili lideri NBA lige.

Kris Pol i Devin Buker su bili sigurni sa linije penala i na taj način trasirali Sansima put ka sedmoj vezanoj pobedi.

Pored spektakularnog Bukera, kod Finiksa se poenterski istakao Mikal Bridžis sa 22 poena, Kris Pol je upisao dabl-dabl od 17 poena i 13 asistencija. Na drugoj strani Jokića je pratio Nejšon Hiland sa 23 poena.

Sansi su prvi na Zapadu sa učinkom 60-14, dok su izabranici Majkla Melouna upisali 43 pobede i 31 poraz, što im je dovoljno za šesto mesto.

Rezultati:

Toronto - Klivlend 117:104

Memfis - Indijana 133:103
Milvoki - Vašington 114:102
Nju Orleans - Čikago 126:109
Denver - Finiks 130:140

 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)