KAD ŽOC ZATRAŽI TAJM-AUT... Partizan nokautirao Šlonsk u Evrokupu

D. N.

22. 03. 2022. u 20:29 >> 20:30

KOŠARKAŠI Partizana su izvrsnom igrom ostvarili novu Evrokup pobedu, u Poljskoj su deklasirali Šlonsk sa 71:93.

КАД ЖОЦ ЗАТРАЖИ ТАЈМ-АУТ... Партизан нокаутирао Шлонск у Еврокупу

Foto: Twitter/KK Partizan

Koliko su ozbiljno izabranici Željka Obradovića shvatili ovaj zadatak, a i plan kako da se zacrtani cilj sprovede u delo, možda je najbolje posvedočila uvodna deonica. U njoj su, uostalom, prvi put i poveli sa 20 razlike...

U njenoj prvoj polovini Partizan je primio samo četiri poena, što možda i ne čudi jer je rival sveden na 30% "uspešnosti" šuta za dva poena, a 28,6% za tri, dok su crno-beli šutirali sa 66,7%, odnosno 40% preciznosti. I, dok su se gosti naslađivali plodovima izvrsne defanzive, a na drugoj strani terena isticali su se Avramović sa devet poena, te sa po šest razigrani Koprivica i Panter, dominirao je beogradski klub i u skokovima (14:9), i asistencijama (7:3), a naročito osvojenim loptama (4:0).

Međutim, iako je u jednom trenutku gost vodio sa 9:29, desio se pad u igri početkom druge deonice. Serija od dve izgubljene lopte, zatim faula u napadu, pa ponovo izgubljene lopte, naterala je Željka Obradovića da zatraži tajm-aut kada je semafor pokazivao 20:34, a kada Žoc "zagrmi"... 

Željko Obradović se obraća košarkašima Partizana na meču sa Šlonskom u Evrokupu / Foto: Twitter/KK Partizan

Crno-beli su se prenuli istog časa.

U naredna tri i po minuta triput su uzeli loptu suparnicima, naterali Poljake na dva promašaja, a dozvolili samo jedan koš iz igre domaćinu. Serija crno-belih je, od pomenutog tajm-auta, bila 9:2, a poluvreme je završeno sa velikih 31:50 u njihovu korist.

Poljaci su dali sve od sebe da zagorčaju život rivalu posle velikog predaha, sveli su Partizan na samo šest poena u uvodnih pet minuta treće četvrtine, ali je odbrana crno-belih bila i dalje na dovoljnom nivou da se izgrađena prednost sačuva. Istina, splasla je ona sa 21 razlike (37:58) na samo 11 (53:64), ali je povećana borbenost gostiju na početku četvrte deonice raspršila snove domaćinu o eventualnom čudu.

Ekipa Željka Obradovića je tako ostvarila primarni cilj na ovom Evrokup izazovu, pa sada može da se u miru pripremi za veliki ABA izazov, nedeljno gostovanje Cedevita Olimpiji, koja je treća u regionalnoj ligi, sa učinkom 14-7, i prvi je pratilac crno i crveno-belih koji imaju po 19 pobeda (Partizan uz tri poraza, a Crvena zvezda uz dva).

Statistika

Evrokup, 16. kolo

Šlonsk - Partizan 71:93 (14:29, 17:21, 22:14, 18:29)
Šlonsk: Trajs 13, Kolenda 7, Kanter 12, Trajs 2, Vojčik, Gabinski 4, Tomčak 6, Karolak 14, Džastis 8, Grodon, Dzieva 5, Ramljak
Partizan: Koprivica 10, Mur 3, Glas 2, Lesor 8, Trifunović, Panter 15, Vukčević 6, Avramović 11, Madar 15, Ledej 14, Zagorac 3, Smailagić 6

KRAJ! Šlonsk - Partizan 71:93

38' - Raspoloženi su sada i jedni i drugi za igru, nastupa se bez mnogo straha i strepnje od neuspeha jer se pobednik već zna - 65:83 je rezultat, posle dvominutnog "baraža" u kome je domaćin dao devet poena, a Partizan šest.

36' - Partizan odlazi na svoju najveću prednost, 21 razlike, vodi sa 56:77 posle trojke Jama Madara koji je dogurao do 12 poena.

35' - Dalas Mur postiže svoje prve poene na utakmici, trojkom donosi 19 razlike crno-belima (53:72). Podsetimo, početkom treće četvrtine Partizan je vodio sa +21, a na njenom kraju to je splaslo na 11 poena prednosti.

34' - Iznova je Madar agresivan u odbrani, naterao je rivale da izgube loptu, pa će ona pripasti crno-belima.

33' - Ledej sa linije penala donosi 53:69 Partizanu, čiji su igrači promašili šest slobodnih bacanja na ovoj utakmici (11 su pogodili).

32' - Ledej je poentirao sa slobodnih bacanja (53:67), a onda u odbrani naterao Kodija da promaši, Lesor se potom dokopao lopte, a Ledej promašio trojku... 

31' - Madar iz prodora donosi Partizanu 53:66, a onda je odbrana crno-belih naterala domaćina da utrošli ceo napad a da je tek, iz očaja, sa distance u poslednjoj sekundi akcije upućen šut. Neprecizan.

Kraj treće deonice, vođstvo Partizana je splaslo na 53:64, a moglo je i dodatno da je Trajs sa pola terena samo malo preciznije uputio loptu. Treću četvrtinu Šlonsk je dobio sa 22:14.

29' - Sve bolje igra Šlonsk, trojkom Trajsa prilazi na 53:64.

Foto: Twitter/KK Partizan

28' - Serija domaćih od 10:3, pa Željko Obradović u igru ubacuje, prvi put na meču, Dalasa Mura. Semafor pokazuje 47:61 u korist Partizana.

26' - Od promašaja Avramovića nakon nesportske lične greške Kantera, najpre je pomenuti igrač Šlonska poentirao, Zagorac četvrti put na meču izgubio loptu, Karolak pogodio koš Partizana, Glas promašio s distance, Trajs iskoristio slobodna bacanja, Smailagić promašio dvojku, a Glas trojku, potom je Karolak drugi put na meču bio precizan, a tek posle ofanzivnog skoka Smailagić je pogotkom zaustavio nalet rivala - 44:60.

25' - Nakon koša Avramovića, gosti su ušli u novu mini-seriju grešaka, a najveću je napravio Kerem Kanter, koji je zbog nesportske lične doveo svoj klub u nepriliku. Prvo je Smailagić sa dva slobodna bacanja uvećao prednost Partizana na 37:58, a mogao je to dodatno da "popravi" Avramović, koji nije pogodio trojku iz akcije koja je usledila posle pomenutih penala.

23' - Nešto je usporeniji ritam igre u drugom poluvremenu. Zagorac je pogodio koš domaćih, Karolak uzvratio, a u međuvremenu su crno-beli izgubili loptu (Zagorac), pa potom Panter promašio koš rivala. Rezultat je 37:54.

22'  - Prve poene za Partizan u 3. deonici postiže Koprivica, iz reketa. A kada smo već kod poentira iz reketa Šlonska, evo jednog od atraktivnijih:

21' - Počelo je drugo poluvreme, i to pogotkom Kantera za 33:50.

Kraj poluvremena, Partizan vodi sa 31:50. Koprivica Kevin Panter je već stigao do 15 poena, Avramović je ostao na devet iz prve deonice, šest je postigao Koprivica, po pet Ledej i Vukčević, a po četiri Madar i Lesor. Crno-beli su šutirali sa 60,7% za dva, a 50% za tri poena (domaćin je zastao na 47,4%, odnosno 25%), a Partizan je bio bolji i u skokovima (22:19), asistencijama (10:6) i osvojenim loptama (5:1).

18' - Ponovo Partizan ima više od 20 poena prednosti. Trojkom Kevina Pantera (prva njegova, iz tri pokušaja; dosad devet poena) crno-beli odlaze na 22:43 nakon što su, posle Obradovićevog tajm-auta, u prethodna tri i po minuta triput uzeli loptu suparnicima, naterali Poljake na dva promašaja, a dozvolili samo jedan koš iz igre domaćinu. Serija crno-belih je, od pomenutog tajm-auta, 9:2.

16'  - Posle 2-3 minuta lošije igre, Ledej, pa Vukčević, pogađaju koš domaćih i prednost crno-belih sada iznosi 22:40.

14' - Smanjena je malo prednost crno-belih, sada iznosi 20:34 posle serije od dve izgubljene lopte, faula u napadu, pa ponovo izgubljene lopte. Željko Obradović, vrlo nezadovoljan ovim segmentom utakmice, traži tajm-aut.

12' - Tristan Vukčević trojkom, pa onda svojim drugim pogotkom Lesor, donose Partizanu 16:34.

11' - Počela je druga četvrtina

Kraj prve četvrtine, uz pet uzastopnih poena Poljaka rezultat je 14:29. Partizan je napadački izvrsno odigrao ovu deonicu, u njenoj prvoj polovini je primio samo četiri poena, pa i ne čudi ogromna rezultatska razlika. Avramović je blistao sa devet poena, po šest su postigli Koprivica i Panter, tri Ledej, po dva Lesor i Madar, a jedan Zagorac. Crno-beli su sveli domaćina na 30% uspešnosti šuta za dva poena, a 28,6% za tri, dok su oni šutirali sa 66,7%, odnosno 40% preciznosti. Doda li se tome i prednost u skokovima (14:9), asistencijama (7:3) i osvojenim loptama (4:0), potpuno je jasno zašto je rezultat takav kakav jeste.

10' - Ne zaustavlja se crno-bela mašinerija. Čak 20 razlike (9:29) posle pogodaka Zagorca, Ledeja i, sa linije penala, Jama Madara.

8'  Lesor "ispravlja" promašaj Avramovića s leve strane (drugi uzastopni), Partizan vodi sa 9:23.

7' - Pet uzastopnih poena domaćih smanjili su prednost crno-belih na 9:21, a postignuti su posle dobrih prodora kroz sredinu, te, u prvom slučaju, "povratne" lopte za trojku Dzijeve, a onda i pogotkom Kolende, koji se probio po levoj strani reketa.

6' - Agresivno igra Partizan u odbrani, a mudro u napadu. To mu je, posle asistencije Zagorca za (novo) zakucavanje Koprivice, donelo dosad najveću prednost, 4:21.

5' - Zagorac se malo spetljao posle prodora uz čeonu liniju, ali je lopta stigla do Smailagića koji je, vešto, proigrao Koprivicu a ovaj zakucavanjem uvećao prednost Partizana. Ali, na tome se gosti nisu zaustavili: u sledeće dve akcije crno-bela odbrana ponovo je zbunila suparnika, pa su Avramović iz levog ugla, a potom Panter prodorom doneli velikih 4:19 beogradskom klubu.

Foto: Twitter/KK Partizan

3' - Posle novog kiksa Šlonska (Kanter je treći put promašio trojku), Avramović je doneo Partizanu 2:10 i naterao trenera domaćih, Andreja Urlepa, da zatraži tajm-aut. A dok je Aleksa Avramović prilazio klupi crno-belih, strateg Partizana Željko Obradović nešto mu je, vrlo žustro, zamerao. Verovatno na propustu u odbrani, pošto u napadu crno-belima ide prilično dobro...

3' - Nakon što je Avramović svojim novim pogotkom doneo 0:6 Partizanu, Trajs je "upisao" domaćine na semafor šutem sa poludistance, ali mu je istom merom uzvratio Panter - 2:8.

2' - Avramović je ukrao loptu rivalima, a u kontri je Panter poentirao za 0:4 u korist Partizana.

1' - Panter je blokiran prilikom šuta u prvoj akciji crno-belih, a nakon što je na drugoj strani terena promašio Kerem Kanter, Panter je promašio s distance, ali je ofanzivni skok crno-belih omogućio Koprivici da donese prednost gostima - 0:2

1' - Utakmica je počela!

18.33 - Najnovija vest: ŠTA ELIMINACIJA LOKOMOTIVE ZNAČI ZA PARTIZAN? Crno-beli mogu do prvog mesta u grupi i prednosti doaćeg terena - evo kako

Uoči meča

U Vroclav je crno-bela ekspedicija stigla u jučerašnjim prepodnevnim satima, a konačnu pripremu pred okršaj sa pretposlednjom ekipom grupe imalia je sinoć na šuterskom treningu u čuvenoj "Dvorani stogodišnjice", koja se nalazi pod zaštitom Uneska.

Mada je u dosadašnjih 14 kola poljski tim ostvario samo tri pobede, izabranicima Željka Obradovića su se u beogradskoj "Štark areni" prikazali kao tvrd orah koji su uspeli da slome tek na samom kraju susreta pogocima Nemanje Dangubića. I pored toga što je od te utakmice prošlo više od tri meseca, stratega "valjka" to ne zavarava, pošto je svestan da će do 11. pobede u takmičenju njegova ekipa stići samo ako nivo energije i koncentracije bude kao iz prethodna tri meča.

- Činjenica da smo igrali težak meč u Beogradu iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici. Da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika, bez obzira na plasman. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije za pripremu ovog duela. Sve ostalo manje--više znamo i potrebno je da odigramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo - istakao je Obradović. 

MADAR I KOPRIVICA SPREMNI

ONO što najviše može da raduje trenera Obradovića pred današnji duel je to što će imati ceo igrački kadar na broju. U meču sa Igokeom su udarce dobili Balša Koprivica i Jam Madar, zbog čega su ranije otišli put svlačionice, a dodatni pregledi pokazali su da se srećom ne radi o ozbiljnim povredama, pa će se tako obojica večeras naći na parketu.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)