JOŠ JEDNA BITKA ZA BROJ 2: Partizan dočekuje Metropolitan u direktnom duelu za drugo mesto u grupi Evrokupa

V. PRERADOVIĆ

16. 03. 2022. u 10:26

TEK što su dobili bitku protiv Budućnosti za drugo mesto u ABA ligi, košarkaši Partizana večeras brane drugu poziciju u A grupi Evrokupa u direktnom duelu sa francuskim Metropolitanom u hali "Aleksandar Nikolić" (20.30).

ЈОШ ЈЕДНА БИТКА ЗА БРОЈ 2: Партизан дочекује Метрополитан у директном дуелу за друго место у групи Еврокупа

FOTO: Evrokup

Pred susret u okviru 15. kola imaju identičan skor (9-5), ali su crno-beli korak ispred zbog pobede nad timom trenera Vensana Kolea u meču odigranom u Parizu početkom decembra (89:82). Trijumf i u revanšu udaljio bi Partizan na verovatno nedostižnu razdaljinu za Metropolitan u preostalom delu grupne faze, istovremeno i sačuvao kakve-takve izglede da do kraja prestigne vodeći Huventud.

- Posle dobre igre u Podgorici, sigurno je da se nadamo da to možemo da ponovimo u ovoj utakmici - oprezan je strateg crno-belih Željko Obradović, imajući u vidu ponekad vrtoglave oscilacije svoje ekipe.

- Sastajemo se s timom koji igra izvanredno. I u prvoj utakmici protiv nas pokazao je da poseduje kvalitet, kao što to čini i u Evrokupu i u francuskom prvenstvu. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, a ono što bih zaista voleo je da navijači ponovo dođu u velikom broju i podrže nas da napravimo što bolji rezultat i u Evrokupu.

U prvom meču je mnogobrojne Partizanove navijače u Parizu razgalio Kevin Panter svojim rekordom u dosadašnjem toku sezone u Evrokupu (28 poena). Pratili su ga Zek Ledej (15) i Alen Smailagić (14), dok je kapiten Rade Zagorac bio bez ijednog šuta za devet minuta na terenu.

- Znali smo da su Budućnost i Metropolitan veoma važne utakmice po pitanju zauzimanja dobre pozicije pred doigravanje - kaže Zagorac pred drugi duel sa francuskim timom. - Ukoliko pobedimo u ovom meču i pod uslovom da ne bude iznenađenja u mečevima u kojima smo favoriti, obezbedili bismo drugo mesto. To znači da bismo u prva dva plej-of meča bili domaćini. Iz tog ugla, važnost ove utakmice je velika. Podjednako je i odgovornost na navijačima da napune halu i zajedničkim snagama dođemo do trijumfa u meču koji se u ovom trenutku može smatrati utakmicom sezone. 

BONUS VIDEO - Kapiten Partizan Saša Zdjelar pred put u Roterdam

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni