OL-STAR KAKAV NBA NE PAMTI: Centar pobedio u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju preraslo u cirkus (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2022. u 06:56

NBA nije više što je nakada bilo. To je takmičenje koje je preraslo u "cirkus" dok ekipe ne dođu do plej-ofa.

ОЛ-СТАР КАКАВ НБА НЕ ПАМТИ: Центар победио у шутирању тројки, такмичење у закуцавању прерасло у циркус (ВИДЕО)

Foto AP

A šta onda tek reći za "Ol-star" koji sam po sebi nema nikakve veze sa košarkom, ali bar smo uživali gledajući preookeanska zakucavanja, a često i šutiranje trojki je bio spektakl.

Ovog puta je sve izostalo "Ol- star" kakav NBA ne pamti. Zamislite, centar pobedio u šutiranju trojki (svaka čast Taunsu, koji je oborio rekord u novom formatu), a u takmičenju zakucavanja smo gledali festival promašaja.

Krenimo redom, sve je počelo pobedom Kavsa u takmičenju veština. Ekipa koju su činili Džeret Alen, Darijus Garland i Ivan Mobli, trijumfovali su ispred tima Ruks, čiji su deo bili Džoš Gidi, Kejd Kaningem i Skoti Barns. Treba istaći da su Kavsi prethodno eliminisali svu trojicu braće Adetokumbo – Janisa, Aleksa i Tanasisa.

Na red su došli šuteri, a za najboljeg trojkaša nadmetali su se Dezmond Bejn, Luk Kenard, Zek Lavin, Si-Džej Mekolum, Pati Mils, Karl-Entoni Tauns, Fred Vanvlit i Tre Jang.

Foto AP

 

Tauns je pobedio sa 29 poena i postao prvi visoki košarkaš koji je pobedio u šutiranju "trojki" na ol-staru od Kevina Lava 2012. godine. On je sa dva metra i 11 centimetara drugi najviši košarkaš koji je pobedio u tom takmičenju, od Dirka Novckog 2006.

Tauns je jedva prošao prvu rundu takmičenja, kada je prolaz obezbedio poslednjim šutem.

"Srećan sam što sam pobedio. Ovo je sjajno, ali postavio sam sebi visoke standarde, ja sam svoj najveći kritičar. Nema novinara, blogera, nikoga ko bi mogao oštrije da me kritikuje. Bio sam razočaran što nisam postigao 30 poena. Mislio sam da će mi 30 biti dovoljno za pobedu, ali izvukao sam se sa 29", rekao je Tauns.

On je u finalu bio bolji od Luka Kenarda iz Los Anđeles Klipersa i Treja Janga iz Atlante. Šutirali su još Peti Mils iz Bruklina, Si Džej Mekalum iz Nju Orleansa, Dezmond Bejn iz Memfisa, košarkaš Toronta Fred Vanvlit i Zek Levin iz Čikaga.

Tauns je 2016. godine pobedio u takmičenju veština, pa je uz Stefena Karija iz Golden Stejta jedini igrač koji je pobedio u dva takmičenja u istoriji ol-stara. Kari je pobedio u šutiranju "trojki" 2015. i 2021. godine i u takmičenju veština 2011.

Kulminacija je trebalo da se desi na kraju takmičarskog dana, kada su na parket izašli Kol Entoni, Huan Toskano-Anderson, Džejlen Grin i Obi Tobin. Nažalost, navijači nisu dobili ono što su očekivali i mnogi ističu da je ovo bilo jedno od najlošijih takmičenja u zakucavanju.

Bilo je atraktivnih poteza, ali su oni svi do sada viđeni i pehar je otišao u ruke Tobinu, koji je pokazao najviše umeća.

Provlačenje lopte kroz noge i zakucavanje iza leđa, a onda i neobično kucanje "od tablu", što mu je donelo najviše bodova i konačni trijumf.

Ol-star vikend tradicionalno će biti zatvoren utakmicom svih zvezda koja je na programu u noći između nedelje i ponedeljka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)