ZVEZDA ISPUSTILA 20 RAZLIKE: Crveno-beli se raspali u drugom poluvremenu, Monako slavio u Beogradu

Č. V.

03. 02. 2022. u 18:34 >> 21:05

ŠTA reći kada se ovako izgubi. Crvena zvezda je ispustila 20 razlike i uspela je da doživi novi poraz. Monako je slavio u Beogradu sa 91:80 u 25. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ИСПУСТИЛА 20 РАЗЛИКЕ: Црвено-бели се распали у другом полувремену, Монако славио у Београду

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Posle prvog poluvremena sve je ličilo na to da će crveno-beli upisati novu pobedu u Evroligi, ali u drugih 20 minuta usledio je totalni raspad u igri domaće ekipe koja nije mogla da se prepozna u tom delu meča.

Teško je opisati šta se desilo ove večeri u dvorani "Aleksandar Nikolić". Odlično je Zvezda otvorila meč, sve je krenulo idealno, domaćin je postigao čak 30 poena u prvom kvartalu, a pad je krenuo u finišu drugog perioda. Delovalo je da je dobro što ide poluvreme, no nije bilo tako.

Beograđani koji su poznati po sjajnoj odbrani primili su čak 72 poena za tri četvrtine, a svega 19 u prvoj. Kada tako izgleda odbrana tima Dejana Radonjića onda ishod i ne može da bude drugačiji.

Zvezda je u drugom poluvremenu bila veoma, veoma slaba na oba kraja terena. Jeste Monako malo podigao odbranu, ali napad domaćih je bio mnogo loš. Samo 28 poena za 20 minuta je postigao tim sa Malog Kalemegdana.

"Kneževi" su prihvatili poklon koji su im dali crveno-beli. Koristili su pukotine u odbrani rivala i uglavnom bez problema dolazili do poena u drugom poluvremenu. Moteijunas je zadavo najviše problema i to ne samo pod košem, već i u šutu za tri poena.

Upravo je on bio najefikasniji kod Monaka sa 20 poena, Dvejn Bejkon je dodao 17. Na drugoj strani Ostin Holins je brojao do 19, pratio ga je Nikola Ivanović sa 15.

Zvezda sada ima učinak 8-14, a Monako 12-12.

C. zvezda - Monako 80:91 (30:19, 22:23, 12:22, 16:27).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: oko 5.000. Sudije: Karmelo Paterniko (Italija), Leandro Leskano (Argentina), Gentijan Džidži (Turska).

C. zvezda: Volters 4, Davidovac, Mitrović, Lazić 7, Kalinić 7, Dobrić 13, Holins 19, Ivanović 15, Marković, Vajt 6, Kuzmić 7, Cirbes 2.

Monako: Li 7, Bejkon 17, Tomas 8, Dijalo 9, Motum, Butsej, Moteijunas 20, Outara 8, Faje, Anđušić 8, Hol 4, Džejms 10.

Četvrta četvrtina: C. zvezda - Monako 80:91

39' - Monako će na kraju doći do ubedljive pobede. Ivanović polaže, Li uzvraća, a onda pogađa i trojku.

38' - Totalno se raspao domaćin. Moteijunas je i treći put bio precizan za tri poena. Holins je na drugoj strani pogodio daleku dvojku, ali čini se kasno.

37' - Neverovatno. Zvezda je pred porazom, a imala je dobijenu utakmicu. Monako lagano ide na plus osam. Novi tajm-aut Radonjića.

36' - Loš faul je napravio Mitrović, koji je odgurnuo Litvanca pri šutu za tri poena. Ovaj je pogodio da bacanja. Raspala se igra crveno-belih, opet je Monako našao način da lako pentirao. Seriju je uspeo da prekine Ivanović pogotkom sa linije penala.

35' - Kalinić je promašio nakon minuta odmora, a onda je i Moteijunas pogodio trojku. Ipak, Zvezdu u životu održava Dobrić koji je takođe bio precizan za tri poena.

34' - Dobrić je promašio flouter i stigla je kazna na drugoj strani. Džejms je dobio dobar blok i ostao je sam za tri poena, a to je za njega kao zicer. Radonjić je zatražio tajm-aut i mora da pronađe način da razmrda ekipu i nađe način da vrati energiju iz prvog poluvremena - 68:70.

33' - Klupa Monaka je dobila tehničku. Taj poklon je Lazić pretvorio u koš. Dobra stvar za domaće je da je Monako ispunio bonus. Zvezda nastavlja sa izgubljenim loptama - ovoga puta Mitrović.

33' - Loša sekvenca Voltersa. Izgubljena lopta, promašen šut i odlazak na klupu. Ivanović ga je zamenio. Iz njegove greške Bejkon je uspeo da poentira.

32' - Konačno. Promašio je Kalinić trojku, no domaćin je dobio priliku za popravni i Dobrić je bio precizan van linije 6,75.

31' - Nije Monako odigrao dobar prvi napad, ali nije ni Zvezda. Kalinić je napravio faul u napadu, a Radonjić je zbog prigovora dobio tehničku grešku i gosti su preko Anđušića došli do vođstva.

Treća četvrtina: C. zvezda - Monako 64:64

30' - Ivanović je ostao sam na šutu za tri poena, ali nije uspeo da pogodi i tako omogući Zvezdi da sa prednošću uđe u poslednji kvartal.

30' - Loša četvrtina crveno-belih. Anđušić je vezao četiri slobodna bacanja i doneo svom timu izjednačenje - 64:64.

29' - Holins je poentirao posle prodora, ali "kneževi" ne staju u napadu. Nema one energije u odbrani Zvezde kao u prvom poluvremena. U narednom napadu domaćih Ivanović je bio fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja.

28' - Monako je na samo minus dva. Outara je ostao samo za tri poena i to je bila poslastica.

27' - Još jedan loš napad Zvezde. Izgubili su loptu crveno-beli i opet dali gostima priliku da dodatno smanje rezultat. Oni su to i uraidli lakim poenima Bejkona posle dodavanja Džejmsa. Kuzimić je bio fauliran i poslat na liniju penala. Centar domaćih bio je polovičan-

26' - Kad je teško Lazić. Kapiten pogađa drugu trojku i koliko-toliko spušta nalet rivala - 59:52.

25' - Moteijunas je iskoristio prednost u odnosu na Mitrovića i poentirao. No, deluje da je napravio korake dok je pokašavao da izgradi što bolju poziciju.

24' - Nije Zvezda odigrala dobar napad, ali je Holins uspeo da izmisli poene. Na drugoj strani Kalinić je faulirao Dijaloa i poslao ga na liniju penala. Neverovato, promašio je oba, ali je Mitrović napravio faul u napadu u borbi u skoku. Ipak, Monako iz toga nije ništa dobio.

24' - Potpuno povratak Monaka. Moteijunas je došao do novih poena. Radonjić je morao da reaguje tajm-autom. Loša igra crveno-belih na startu treće četvrtine, postigli su samo dva poena - 54:50.

23' - Greška za greškom Zvezde u ovim momentima. Praktično sami domaći vraćaju Monako u igru. Domaći ne mogu da pronađu put do koša protivnika.

22' - Strašan je šuter Džejms. Pogodio je težak šut - tojku preko ruke. Potom je Vil Tomas poentirao, ukrao loptu i dobio dva slobodna bacanja. Vrlo lako Zvezda dozvoljava rivalu da smanji razliku. Amerikanac je bio polovičan.

21' - Dobar početak Zvezde. Promašaj Dobrića je ispravio Kuzmić koji je poentirao iz odbojke nakon ofanzivnog skoka.

Druga četvrtina: C. zvezda - Monako 52:42

20' - Dobrić je realzivao dva od tri poena i uspeo je da vrati dvocifrenu prednost na stranu crveno-belih. Monako nije iskoristio poslednji napad, pa Zvezda sa plus 10 ide na veliki odmor.

20' - Sjajan finiš prvog poluvremena za Monako. Poenima Džejmsa napravio je seriju 9:0 koju će pokušati da prekine Dobrić. Zvezdino krilo je iznudilo faul na šutu za tri poena. Loš je reagovao Tomas. Sada minut odmora zove Saša Obradović - 50:42.

19' - Nakon prmašenog bacanja, loptu je uhvatio Moteijunas koga je faulirao Kuzmić. Litvanac je poenima sa linije penala doveo svoj tim na minus 10.

19' - Strpljiv napad tima sa Malog Kalemgdana. Holins je upisao još jednu asistenciju, a do četvrtog poena je stigao Kuzmić. Na drugoj strani Dijalo uspeva da veže pet poena, s tim da je u drugom napadu pogodio uz prekršaj, ali nijeralizovao slobodno bacanje.

18' - Koliko Zvezda igra dobru odbranu pokazuje podatak da je tek u 18. minutu došao do prvih poena. Domaći su u narednom napadu izgubili loptu i kaznio je to Dijalo. Radonjić ponovo traži tajm-aut da prekine ritam Monaka.

17' - Odličan napad crveno-belih. Holins je krenuo na prodor, izbacio je loptu za Kalinića koji pogađa van linije 6,75. Beograđani su već došli do brojke od osam ubačenih trojki.

17' - Razigrao se Bejkon i vezao je četiri poena. On je taj koji zadaje najviše problema domaćinu. Trenutno je na devet poena, a vezao je četiri - 45:29.

16' - Bejkon je poentirao za Monako posle dobrog prodora. Na drugoj strani Holins nastavlja da melje rivala, pogodio je treću trojku.

15' - Spustila se lopta za Cirbesa. Nemac je promašio prvi pokušaj, ali je iz popravnog bio precizan. Potom Ivanović krade loptu i polaže bez problema.

14' - Loše su crveno-beli odigrali naredni napad. Ivanović je promašio trojki i kaznio je to Hol koji za sada jedini poentira za goste. Radonjić ništa ne želi da prepustio slučaju i odmah je pozvao tajm-aut - 38:23.

14' - Uvhatio je Kalinić loptu pod svojim košem, povukao kontru, uposlio Holinsa koji je poentirao van linije 6,75. On je na taj način postao priv dvocifreni košarkaš u Zvezdi.

13' - Lep napad Monaka je košem okončao Donta Hol. Odigrao je pik end rol sa Anđušićem i završio lepo akciju.

12' - Odlično igra Ivanović. Opet sa poludistance poentira. Već je stigao do sedam poena. Crveno-beli još uvek nije primila koš u drugom kvartalu - 35:19.

11' - Prvi napad nije realizovala Zvezda, Cirbes se spetljao, ali jeste drugi. Nikola Ivanović je lepo naskočio za tri poena i pogodio.

Prva četvrtina: C. zvezda - Monako 30:19

10' - Domaćin je podigao nivo odbrane, no igra odlično i u napadu. Daleku dvojku je pogodio Ivanović, a na drugoj strani je Dvejin Bejkon pogodio za tri poena.

9' - Dugo napad Zvede nakon tajm-auta. Domaći su nakon promašaja dva puta dolazili do lopte i na kraju je Dobrić bio precizan van linije 6,75.

8' - Kuzmić je posle pogođenih slobodnih bacanja otišao na klupu, a zamenio ga je Maik Cirbes koji je odmah odigrao sjajnu odbranu što je omogućilo Zvezdi višak u napadu i trojku kapitena Branka Lazića. Morao je minut odmora da pozove Saša Obradović - 25:16.

7' - Ušao je Danilo Anđušić na parket i odmah je pogodio trojku, to je bila četvrta za goste, ali je istom merom uzvratio Aron Vajt.

6' - Lake poene je postigla Zvezda nakon minuta odmora. Kalinić je bacio loptu preko celog terena, a Dobrić je došao do koša posle prodora, a onda nakon promašene trojke još jedan sjajan napad crveno-belih i poeni Kalinića - 17:13.

6' - Mitrović je zasrljao u napadu, ali je i Dijalo pogrešio na drugoj strani. To je bio trenutak za prvi tajm-aut na utakmici, na četiri minuta do kraja prve četvrtine.

4' - U strelce se upisao i Kalinić. Lepo se podigao na šut iz okreta i bio je precizan. Treći put van linije 6,75 za goste precizan je bio Outara. Za sada dobar napad na obe strane.

3' - Sve pogađaju "kneževi", ali i Holins je fantastično otvorio meč. Zvezdin Amerikanac je postigao već sedam poena, bio je precizan i za tri poena, a onda je Volters položio nakon ukradene lopte za vođstvo domaćih - 11:10.

Ostin Holins/FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

2' - Outara je poentirao nakon ofanzivnog skoka, da bi Volters u svom stilu "flouterom" stigao do prvih poena na meču. Monako je pogodio još jedan šut za tri poena. Iz desnog kornera je precizan bio Vil Tomas - 4:8.

1' - Počela je utakmica. Odmah je trojku pogodio centar gostiju Donatas Moteijunas koji igra sjajno cele sezone. Strpljiv napad je odigrao domaćin i akciju je okončao Holins zakucavanjem posle dodavanja Mitrovića.

Zvezda igra u petorci Volters, Holins, Kalinić, Mitrović i Kuzmić. Obradović je na parker poslao Džejmsa, Outaru, Dijaloa, Tomasa i Moteijunasa.

Uoči meča:

Crveno-beli su pre dva dana na istom mestu izgubili od Armanija i sigurno je da sada žele da se iskupe za poraz.

Kneževi igraju u sjajnoj formi. Pobedili su na šest od poslednjih osam utakmica, a sve se poklopilo sa povratkom Saše Obradovića na klupu ovog kluba. Inače, on je pred ovaj duel govorio o Zvezdi čiji je trener bio do decembra 2020. godine.

Monako je slavio u prvom meču ovih rivala (70:62). Jasno je da izabranike Dejana Radonjića čeka težak zadatak, ali crveno-beli će uz podršku sa tribina pokušati da stignu do novog trijumfa.

Šampiona ABA lige i Srbije u ovaj meč ulizi sa učinkom 8-13, dok je tim koji se takmiči u francuskom prvenstvu upisao 11 pobeda i 12 poraza.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić promovisao knjigu - MOJA IGRA - MOJ PUT

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)