NEBOJŠA ČOVIĆ NAJAVIO REVOLUCIJU: Pričao o regularnosti, ali i crnogorskim bananama

Novosti online

26. 01. 2022. u 10:20

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na televiziji Prva, gde je pričao o aktuelnoj situaciji u Crvenoj zvezdi

НЕБОЈША ЧОВИЋ НАЈАВИО РЕВОЛУЦИЈУ: Причао о регуларности, али и црногорским бананама

Foto: N.Paraušić

Dotakao se Čović korona virusa koji je "pokosio" čitav tim.

- Imamo situaciju u kojoj su svi vakcinisani, čak i po tri puta, ali se obnovila korona. Imali smo 15 zaraženih, nismo trenirali, a onda i kada dobijemo negativni test ne idemo sa treningom, već se ide na kompletna testiranja i ako prođe. Izgubilo se iz ritma, videlo se protiv Asvela, čak i delimično protiv Cedevita Olimpija. Zadržali smo pol poziciju, sa velikim šansama da ostanemo tu do kraja regularnog dela. Cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi - počeo je Čović.

Čović se dotakao i regularnosti takmičenja usled korona virusa.

- Setite se kada je bila prva godina korone. Svako pomeranje je direktan ili indirektan uticaj na regularnost. Automatski je pala forma, menja se raspored... Jeste kako nama, tako i svima, i to je neki okvir regularnosti.

On je indirektno poslao poruku podgoričkoj Budućnosti i dotakao se imidža ABA lige.

- Govorimo o imidžu lige o kome smo pričali 2018. godine kada je Zvezda doživela sve što je bilo u Podgorici. Tada sam čak i od beogradskih medija bio prozivan da Zvezda to radi. Vrlo problematični su ljudi ušli u sport, da ne spominjem banane... Urušena je regularnost između klubova i ponavlja se iz sezone u sezonu. Jasno ćemo iznositi stav. Podmetnuta je priča o sukobima interesa, imamo Igokeu i Borac, Budućnost i Studentski centar, derbi po bananama. Regionalna liga podiže kvalitet nacionalnih liga i daje prohodnost u evropska takmičenja, potrebna je, ali moraju da važe pravila fer-pleja, i finansijskog.

Najavio je da će klub sa Malog Kalemegdana napraviti, kako je rekao, revolucionaran potez, i objaviti finansijske podatke.

- Objavićemo određene podatke kako se finansiramo i kakvi su okviri naših ugovora. Za poslednje četiri sezone prosečno trošili smo 2,4 miliona evra. Jedan igrač u Evroligi u nekim klubovima. Od države imamo 35, 40 odsto budžeta - poručio je Čović, koji je nedavno dobio novi petogodišnji mandat, ali nije siguran da će ga odraditi do kraja.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili