PARTIZAN PREGAZIO HAMBURG: Rapsodija crno-belih, pukla stotka u "Pioniru"

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

18. 01. 2022. u 20:18 >> 22:36

PARTIZAN je upisao novu ubedljivu pobedu u Evrokupu. Crno-beli su pregazili Hamburg u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa102:77 u 10. kolu Evrokupa.

ПАРТИЗАН ПРЕГАЗИО ХАМБУРГ: Рапсодија црно-белих, пукла стотка у Пиониру

Trifunović, Madar i Mur Foto KK Partizan

Svi koji su došli u popularni "Pionir" nisu pogrešili, mogli su da uživaju u predstavi izabranika Željka Obradovića koji su im priredili mnoštvo prelepih poteza u kojima je prednjačio Matijas Lesor koji je imao nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Domaćin je uništio rivala, pre svega fantastičnom odbranom iz koje je proisticao dobar napad. Birali su igrači kluba iz Humske uvek prava rešenja, a u tome im je pomogla i publika koja je navijala od prvog do poslednjeg minuta.

Koliko je domaćin bio sjajan u napadu, posebno u prvom poluvremenu pokazuje i broj poena - 65. Ne viđa se često da jedna ekipa u dva vezane četvrtine postigne 30 i više poena, e to su uradili crno-beli u prve dve (34 i 31).

Partizan je malo slavije odigrao drugo poluvreme. Ipak, ni tada nije odstupao od agresivne igra i takav pristup je domaćim igračima omogućio da treći put zaredom postignu preko 90 poena u Evrokupu.

Uspeo je Željko Obradović da zaustavi sva najjača oružja rivala, pre svega sjajnog Kejleba Homslija koji je sveden na "samo" 14 poena, pošto je poznat kao fantastičan napadač.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Matijas Lesor sa 22 poena, Zek Ledej je dodao 18. Na drugoj strani više poena od Homslija postigao je samo Robin Kristen koji je brojao do 20.

Partizan sada ima učinak 8-2, a Hamburg 4-6.

Partizan - Hamburg 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 17:24).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 5.021. Sudije: Sefi Šemeš (Izrael), Jurgis Laurinavičius (Litvanija), Kristaps Konstantinovs (Letonija).

Partizan: Kuruc 8, Panter 15, Ledej 18, Avramović 5, Koprivica 13, Dangubić, Smailagić 2, Mur 4, Glas 2, Lesor 22, Trifunović 8, Madar 5.

Hamburg: Z. Braun 5, Di Leo 3, Homsli 14, Rič, Meisner 5, Kristen 20, Mekalum 11, Kotsar 9, Hinriks 3, Edigin 4, Holac 3.

Četvrta četvrtina: Partizan - Hamburg 102:77

40' - Još jedno zakucavanje. Ovoga puta u režiji Balše Koprivica, a prve poene tek u finišu je postigao Gregor Glas. Tačku je stavio Uroš Trifunović - 102:77.

38' - Smailagić je nakon minuta odmora pogodio sa linije penala. Potom je i Koprivica pronašao put do koša rivala.

37' - Sada se igra rasterećno na obe strane. Trojku za goste postigao je Homsli, a pre toga precizan da domaće bio je Koprivica. Lošu odbranu Paritzana kazio je još jednom trojkom Kristen. Obradović ne dozvoljava opuštanje i odmah traži tajm-aut - 92:68.

35' - Do novih poena došao je Madar koji je lepo naskočio i pogodio sa poludistance. Potom je sjajnu odbranu odigrao Avramović i naterao rivala na grešku.

34' - Kristen je jedini koji može da pomogne za Hamurg u ovom periodu. Opet je pogodio trojku - 88:59.

33' - Period meča u kome i jedni i drugi greše u napadu. Prekinuto je to tajm-autom koji je zatražio Obradović.

31' - Poslednji kvartal je trojkom otvroio Kuruc. Istom merom je uzvratrio Kristen kome je to bio treći pogodak van linije 6,75.

Treća četvrtina: Partizan - Hamburg 85:53

30' - Treću četvrtinu je polaganjem okončao Aleksa Avramović koji se odlično snašao nakon ukradene lopte.

29' - Lako Partizan odrađuje posao. Ipak, crno-beli ne padaju i to je sigurno bitno, bez obzira na to što je pitanje pobednika uveliko rešeno.

28' - Seriju gostiju bez poena prekinuo je Rej Mekalum koji je prodorom u desnu stranu uspeo da postigne koš.

26' - Francuz u redovima Partizana briljira. Opet je lako poentirao i naterao trenera gostiju na prvi tajm-aut u ovoj četvrtini. Nakon minuta odmora Panter je pogodio trojku na isteku napada i razgalio sve u hali "Aleksandar Nikolić",

25' - Lep prodor Homslija i sjajno polaganje. Odličnu akciju su na drugoj strani odigrali Panter i Ledej, koju je centar domaćih završio zakucavanjem.

24' - Partizan uglavnom pogađa sa linije penala u ovim trenucima. Nakon Lesora precizan je bio i Trifunovć - 72:44.

22' - Lesor i dalje zatrpava koš rivala. Poenima uz faul je počeo drugo poluvreme i samo je nastavio tamo gde je stao u prvom poluvremenu.

Druga četvrtina: Partizan - Hamburg 65:41

20' - Prvo poluvreme okončano je trojkom Ledeja iz desnog kornera i Partizan je postigao neverovatnih 65 poena za 20 minuta košarke.

20' - Nemaju gosti rešnje za Lesora koji je već stigao do 15 poena. Pet poena zaredom za Hamburg postigao je Zek Braun.

17' - Sjajan je igrač Homsli, došao je do novih poena. Ledej je vezao pet poena i ponovo je Partizan vezao nekoliko dobrih napada.

16' - Još jedna dobra odbrana domaćih iz kojih je proistekla kontra koju je novim zakucavanjem završio Trifunović.

15' - Od koša do koša se zaleteo Kejleb Homsli i poentirao tako što je nabacio visoko na tablu. Partizan je malo pao, no seriju od par slabijih napada prekinuo je Avramović - trojkom - 46:30.

14' - Zakucao je i Balša Koprivica, a onda još jedna trojka za goste iz Nemačke, pogodio je Meisner. Na drugoj strani mladi centar Partizana realizovao je i dva slobodna bacanja.

13' - Gosti mnogo šutiraju za tri poena, ali ne pogađaju u visokim procentima. Razlog je odlična odbrana koju igra tim Željka Obradovića. Za sada sve perfektno funkcioniše u igri crno-belih. Nastavili su u istom ritmu i nešto je moralo i da pogodi. Precizan je bio Kristen i minutom odmora je reagovao popularni "Žoc" - 39:21.

12' - Drugi kvartal je počeo nesporstkim faulom Kuruca i iz toga je Hamburg upisao samo dva poena. Za Paritzan je prvu trojku postigao i Jam Madar.

Prva četvrtina: Partizan - Hamburg 34:14

10' - Ne mogu se nabrojati zakucavanja crno-belih u uvodnom kvartalu. Lesor je još jednom demonstrirao strašne fizičke predispozicije. To je ujedno bio poslednji koš u prvom delu susreta - 34:14.

9' - Rapsodija od košarke Paritzana u uvodnih 10 minuta meča. Panter je još jednom pronašao put do koša rivala. Ovoga puta je lepo probio i položio na levu stranu - 32:14.

8' - Gosti jedino mogu za tri poena da pogode. Mekalum je bio precizan, ali je istom merom uzvratio Panter i domaćin je već na 30 poena.

8' - Puca Paritzan iz svih oružja. Upisao se u strelce i Rodions Kuruc. Letonac je bio precizan van linije 6,75, pre toga je Panter posle prodora zakucao - 25:8.

6' - Nije uspeo Francuz da pogodi dodatno bacanje, pa je to kaznio trojkom Holac. No, centar domaćih nastavio je da "maltretira" rivala i opet je lako poentirao.

5' - Prava rapsodija crno-belih. Publika u "Pioniru" može da uživa. Lesor je opet pogodio uz faul, zakucao je posle odličnog rolinga - 18:5.

4' - Kotsar je poentirao posle minuta odmora, no onda Lesor kao i u prvoj situaciji pogađa nakon ofanzivnog skoka, uz to je bio fauliran, a iskoristio je i slobodno bacanje.

3' - Nastavila se strašna odbrana domaćih. Posle ukradene lopte snažno je u kontri zakucao Zek Ledej i trener gostiju Pedro Kaljes je morao da zatraži tajm-aut - 11:3.

2' - Sjajno je Partizan počeo meč u oba pravca. Hamburg ne vidi koš, a do u strelce su se upisali i Trifunović i Lesor. Prve poene za Hamburg postigao je odlični Homsli, no baš kao i on i Panter je do prvih poena došao pogotkom za tri poena.

1' - Do prvih poena na utakmici došao je Dalas Mur. On je najpre promašio trojku, ali je iz drugog napada Amerikanac uspeo da dođe do koša.

Uoči meča:

Crno-beli su favoriti na ovoj utakmici, bar na papiru. Ipak, to će morati da dokažu na parketu protiv rivala koji igra veoma brzu košarku sa dosta šuteva za tri poena.

Da je tako pokazuje i prva utakmica koju su izabranici Željka Obradovića pobedili u Nemačkoj sa 106:97. Nešto slično je od tima Pedra Kaljesa može očekivati i ovog utorka.

Klub iz Humske u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj susret pošto je vezao četiri trijumfa u svim takmičenjima.

Utakmicu Partizan - Hamburg možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić promovisao knjigu - MOJA IGRA - MOJ PUT

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili