PARTIZAN GOSTUJE LOKOMOTIVI: Bitka za prvo mesto u grupi

G. KELIĆ

22. 12. 2021. u 08:45

PRED košarkašima Partizana se nalazi najviši stepenik koji moraju da savladaju, ukoliko žele da grupnu fazu Evrokupa okončaju na liderskoj poziciji.

ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ ЛОКОМОТИВИ: Битка за прво место у групи

FOTO: KK Partizan/Tviter

Crno-beli danas (17.30) u dalekom Krasnodaru gostuju Lokomotivi Kubanj, u okviru osmog kola drugorazrednog evropskog takmičenja, u želji da posle njega ostanu na vodećem mestu.

Pred duel sa izabranicima Željka Obradovića, rukovodstvo ruskog kluba odlučilo je da zbog slabijih rezultata smeni dugogodišnjeg trenera Evgenija Pašutina i na njegovo mesto privremeno postavi nekadašnjeg stratega FMP-a Branka Maksimovića. Sa njim na čelu "lokosi" su prošlog vikenda izgubili od Nižnjeg Novgoroda u VTB ligi (104:108), što je posle poraza od Hamburga u Evropi drugi neočekivani rezultat u nedelju dana.

Protivničku reakciju očekuje i Obradović, koji je pred derbi kola navijače obradovao vešću da se u tim vraća Kevin Panter, ali da neće biti pomoći Trifunovića i Kuruca.

- Igramo protiv tima koji ima izvanredne igrače na svim pozicijama. Sastavljeni su sigurno tako da se bore za to da budu sledeće godine u Evroligi. Veliki je izazov pred nama, moramo da odigramo izvanrednu utakmicu ako mislimo da pobedimo - naglasio je Obradović.

I stvarno, kada se pogleda sastav Rusa, oči se zacakle od broja zvezda koje se nalaze u timu. Pravi "košarkaški Holivud" se nalazi u Krasnodaru, predvođen Džonatanom Motlijem i Erikom Mekolumom, trenutno dvojicom najboljih strelaca Evrokupa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju