VELIKI PEH ZA DENVER Povređen Nikola Jokić, Čikago srušio tradiciju u Koloradu (VIDEO)

A. Ilić

20. 11. 2021. u 07:15

KOŠARKAŠI Čikaga slavili su protiv Denvera u Bol Areni 114:108.

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ДЕНВЕР Повређен Никола Јокић, Чикаго срушио традицију у Колораду (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Srpski košarkaš Nikola Jokić meč je posmatrao sa klupe zbog povrede zgloba ruke na meču sa Filadelfijom minule večeri. 

S obzirom na raspored u NBA ligi i činjenicu da igraju dan za danom Majk Meloun odlučio je da iz predostrožnosti noćas ne koristi zvezdu tima. 

Jokić je ovaj meč proveo sa longetom na ruci, a podsetimo, iza sebe ima još jednu MVP sezonu. Jedan je od glavnih konkurenata za novu nagradu najboljeg igrača sa prosekom 26.4 poena, 13.6 skokova i 6.4 asistencija. 

FOTO: Tanjug

Ovo je drugi meč koji je Jokić propustio u sezoni. Podsetimo, 10. novembra je "odslužio" kaznu zbog suspenzije nakon čarki sa Markifom Morisom. 

Vratimo se na sam meč. Denver ga je odlično otvorio, poenima Gordona i Bartona došao je domaćin do šest poena prednosti, ali je potom na svenu stupio odlični Bredli. Sredinom prve deonice Denver je imao i dvocifrenu prednost 10:20, ali je potom usledila serija gostiju koji dolaze do minimalnog vođstva, a potom i izjednačenja 30:30. 

Barton je drugu deonicu počeo mini serijom od pet poena, usledio je neizvestan period, a tek pred kraj četvrtine Bulsi su slomili otpor domaćina i došli do minimalne prednosti 53:52. 

Bredli i Lavin su u drugom poluvremenu ubacili u petu brzinu i nakon tri minuta igre doneli prvu dvocifrenu prednost Čikagu. Koju su održavali do kraja četvrtine. 

FOTO: Tanjug

Nagetsi u poslednjem periodu dolaze do minusa od četiri poena u četiri navrata, a minut do kraja novim poenima Bartona i do tri poena minusa 106:103, tada je serijom poena sa "penala" Demara DeRozana pitanje pobednika bilo rešeno. 

U timu iz kolorada Eron Gordon ubacio je 28 poena, pet manje dodao je Vil Barton, a dvocifren je bio još Fakundo Kampaco sa 16. U timu Bulsa uz pomenutog DeRozena i La Vina sa 16 poena istakao se Derik Džouns. Ajo Dosunu takođe je bio dvocifren. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna