NIKOLIN ISTORIJSKI TRIPL DABL: Jokić kao Leri Bird, sledeći je Harden (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2021. u 06:13

NAJKORISNIJI igrač NBA lige Nikola Jokić potvrdio je titulu i u meču njegovog Denvera protiv Bogdanovićeve Atlante.

НИКОЛИН ИСТОРИЈСКИ ТРИПЛ ДАБЛ: Јокић као Лери Бирд, следећи је Харден (ВИДЕО)

FOTO: AP

Srpski derbi u NBA ligi pripao je Nagetsima koji su savladali Hokse sa 105:96, a Jokić je ostvario tripl-dabl sa 22 postignuta poena, 19 skokova i 10 asistencija,

Bio je to 59, meč u najjačoj ligi sveta u kome je srpski as ostvario dvocifreni učinak u tri kolone, čime se izjednačio na osmom mestu liste svih vremena sa Lerijem Birdom. Samo što je legendi Bostona trebalo 897 utakmica a Jokiću 464 za taj podvig.

Sada je prvi ispred Jokića Džejms Harden sa 61 tripl-dablom, pa onda još jedan legendarni igrač, Vilt Čemberlen sa 78...

Nikola nije bio najefikasniji na meču, a ni u redovima Denvera. Jang je ubacio 30 poena, uz devet asistencija, dok je Kolins imao 26 poena i devet skokova. Kod Denvera je najefikasniji bio Eron Gordon sa 23 poena.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović ubacio je 10 poena za nešto manje od poala sata igre, uz dva skoka i tri asistencije.

FOTO: AP

Novi tripl-dabl zabeležio je i reprezentativac Slovenije Luka Dončić koji je protiv San Antonija  (123:109) imao učinak od 32 poena, 12 skokova i 15 asistencija.

Biće zanimljiv balkanski derbi između Denvera i Dalasa koji je na programu 16. novembra u dva sata po našem vremenu, a domaćin je ekipa iz Teksasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!