"NE VOLIM DA BUDEM DUŽNA": Marina Maljković okupila devojke i poslala misterioznu poruku

Tanjug

12. 11. 2021. u 13:44

IMALA sam odgovornost da izađem ovde u trenutku kada je vrlo delikatna situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

НЕ ВОЛИМ ДА БУДЕМ ДУЖНА: Марина Маљковић окупила девојке и послала мистериозну поруку

Foto: Nebojsa Parausic

Srbija će u nedelju od 18 sati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. godine odigrati prvi meč nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

- Nakon Tokija i poslednje utakmice protiv Francuske donela sam odluku da ovaj novembar definitivno odradim, jer sam osećala potrebu prema ovim devojkama. Ja ne volim da budem dužna i nisam navikla da budem dužna u bilo kom smislu, tako da sam jedini dug osetila prema ovim mladim devojkama, koje smo okupljali u svakom trenutku. Svaki trenutak odmora, s obzirom na to da mi se sezona u Aziji u poslednje četiri godine završava ranije, radila sam sa mlađim igračicama. Sada u novembru želim da probam nešto sa njima i da ih okupim. Tu sam - rekla je Maljkovićeva novinarima u hali Vizura na Tošinom bunaru.

Selektorka je upitana i da li će i posle novembra voditi nacionalnu selekciju.

- Akcenat je na ovome, da vidimo šta će biti na utakmici protiv Hrvatske, zaista ja sad nisam bitna. Sada su stvarno one važne i od njih sve zavisi. Od onoga šta one budu pokazale na utakmici sa Hrvatskom. Od energije, želje, od te budućnosti koju Srbija očekuje. Onda ćemo da se dogovorimo. Moja obaveza i odgovornost, to svoje igrače u svakom trenutku učim da su to ključne reči. Imala sam odgovornost da izađem ovde u trenutku kada je vrlo delikatna situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene, da vide da neko prema njima ima isti odnos kao i prema nekima koje su mnogo veće zvezde bile u ovom trenutku. Nestrpljiva sam da vidim kako će odigrati u nedelju za Srbiju - rekla je Marina Maljković.

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađenom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

- Novi tim, ne znamo ništa, da budemo iskreni, ali one dobro rade, imaju dobru radnu energiju. Radili smo dobro tokom cele nedelje, igračice koje imaju iskustva i kapiten uvele su ih fino u priču, koja je drugačija od letos. One su sada u prvom planu, za razliku od leta - kaže Maljkovićeva i dodaje i da prvi rival Hrvatska ima slično stanje u svom timu.

- Igramo protiv ekipe koja ima sličnu situaciju. Ne poredimo se ni sa kim, ali i oni imaju mnogo mladih i talentovanih igračica. Igramo utakmicu koje nije bilo dugo, ja nikada nisam vodila meč protiv Hrvatske od kad sam selektor.

Maljkovićeva je istakla da se nada dobrom rezultatu protiv Hrvatske.

- Ne treba da pokažu na terenu da li su spremne za ovako nešto i ovaj nivo. Činjenično one igraju dobro u svojim klubovima, pokazuju i napredak od letos. Sad ide ono najzanimljivije za njih, pa hajde da ih pustimo da "pričaju", ja se nadam pozitivnom u nedelju od 18 sati - zaključila je Maljkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)