KREĆE NEKA NOVA SRBIJA: Čudno je bez Jelene i Sonje

Tanjug

12. 11. 2021. u 11:56

KOŠARKAŠICA Srbije Aleksandra Crvendakić izjavila je da reprezentacija neće imati lak zadatak protiv Hrvatske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

КРЕЋЕ НЕКА НОВА СРБИЈА: Чудно је без Јелене и Соње

FOTO: FIBA

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađenom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

- Čudno je bez Jelene i Sonje, one su nosile celu reprezentaciju, ali krećemo opet iz početka. Dosta je podmlađena ekipa. Atmosfera je zaista sjajna, ako nešto znamo da prenosimo to je sigurno pozitivna energija i dobro druženje. Svi znamo Marinu i njen sistem rada, apsolutno smo spremne za naredni period. Kao i uvek, treniramo zaista dobro - rekla je Crvendakićeva Tanjugu.

Duel sa Hrvatskom u nedelju od 18 sati u Zaboku u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. biće prvi meč Srbije nakon Olimpijskih igara u Tokiju i četvrtog mesta.

- U prvoj utakmici protiv Hrvatske neće biti lako, posebno što igramo kod njih. Hrvatska je mlada i talentovana ekipa. Igraju sa mnogo energije i to je neka generacija protiv koje smo Dragana Stanković i ja igrale u mlađim selekcijama. Jeste da idemo kao evropski šampioni, ali neće nam biti lako. Svi će želeti da igraju najbolje protiv nas. Imaće verovatnu veliku motivaciju, ali tu smo i mi koje krećemo iz početka i mnogo smo motivisane. Ako budemo igrale onako kako znamo i budemo pratile Marinu i ono što bude tražila od nas, nećemo imati problema - ističe košarkašica francuskog Asvela.

- Zaista verujem u ovo ekipu. Imamo veoma dobre, mlade i talentovane igračice, a tu je i nekoliko devojaka sa iskustvom. Mislim da taj spoj može da bude odličan, a to će neka bliža budućnost da pokaže. Verujem da trudom i radom može da se postigne mnogo, a devojke koje igraju za ovu zemlju su uvek motivisane.

Osim podmlađenog sastava, Srbija ima i novu kapitenku Tinu Krajišnik.

- Tina je prošlog leta bila neko ko je znao šta da kaže u određenim momentima, da nas motiviše, a posebno da nas motiviše svojom igrom. Videlo se koliki je borac na terenu. Zaista mislim da će odlično da se snađe u toj ulozi. Ona je veoma stabilna osoba koja ume druge da podigne. Srećna sam zbog nje i mislim da će kapitensku ulogu odraditi kako treba - zaključila je Crvendakićeva.

Do kraja kvalifikacija Srbija će igrati još dva prozora – u novembru 2022. i u februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom na domaćem terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja