OBRADOVIĆ SE ŽALI: Partizanov pakleni put do Andore

Novosti online

09. 11. 2021. u 11:36

TRENER košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da njegov tim u meču protiv Andore mora da zaustavi protivničku igru u tranziciji i iskontroliše skok, kako bi imali šanse u toj utakmici.

ОБРАДОВИЋ СЕ ЖАЛИ: Партизанов паклени пут до Андоре

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

- To je prva stvar koju treba da uradimo – da zaustavimo njihovu tranziciju. A posle toga u igri pet na pet da probamo da sprečimo te blokade koje imaju za šutere. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu - rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Partizana gostovaće u sredu ekipi Andore, u meču četvrtog kola Grupe A Evrokupa.

Partizan je do sada zabeležio sve tri pobede, dok je Andora na učinku od dve pobede i jednog poraza.

Crno-beli su rano jutros krenuli na put u Andoru, a očekuje se da stignu kasnije po podne.

- Promenićemo nekoliko prevoznih sredstava i stići u Andoru oko pet po podne. Veoma lepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni deo ovoga čime se bavimo - dodao je Obradović.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da je Andora tipična španska ekipa, koja voli igru sa mnogo trčanja.

- U poslednje vreme su popravili igru, kako u Evrokupu, tako i u prvenstvu Španije. Tamo su dobili Huventud, protiv koga smo i mi igrali. Znamo od koga preti najveća opasnost. Nadam se da ćemo ponoviti igru i energiju sa prethodnih mečeva, na kojima nemamo ove sezone poraz - rekao je on.

Avramović je istakao da je lider protivničke ekipe Klevin Hanan, koji je veoma iskusan, i koji se nalazi u dobroj kondiciji već dugo godina.

- On je plejmejker koji organizuje igru, ali i iskoči kada tim stane – poenima ili asistencijama. Njihov je najbitniji igrač. Imaju i Jelineka (David), koji je sjajan šuter dugi niz godina. Tu je Noa (Amin), koji je prošle sezone igrao u Asvelu, a došao je kao zamena za Bandžu Sija na poziciji četiri - dodao je on.

- Fizički su veoma jaki, mogu dobro da trče. Tu je i Mekintajer (Kodi Miler), koji je prošle sezone igrao u Partizanu. U poslednje vreme igra dobro, fizički je jak plejmejker. Mi znamo koji su naši kvaliteti. Osvrćemo se samo na nas, gledamo da mi budemo što bolji jer mi imamo naš put - zaključio je Avramović.

Crno-beli će u Andori moći da računaju na Alena Smailagića, koji nije igrao u prošlom meču ABA lige protiv FMP-a.

Meč Andore i Partizana na programu je u sredu od 20.00.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)