"MUR DA SE KAZNI ZBOG POZIVA NA LINČ" Oštro saopštenje FMP povodom izjave košarkaša Partizana

Novosti online

05. 11. 2021. u 18:36

KOŠARKAŠKI klub FMP reagovao je na izjavu košarkaša Partizana Dalasa Mura, da je klub iz Železnika "mala Crvena zvezda", saopštenjem u kome zahteva da se košarkaš Partizana kazni u skladu sa disciplinskim pravilnikom Lige.

МУР ДА СЕ КАЗНИ ЗБОГ ПОЗИВА НА ЛИНЧ Оштро саопштење ФМП поводом изјаве кошаркаша Партизана

FOTO: ABA liga

Saopštenje FMP prenosimo u celosti:

- KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7.kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali "Aleksnadar Nikolić".

Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan (koju inače vodi bivši "novinar" i zaposleni u tom klubu Vladan Tegeltija, od ranije poznat po neobjektivnosti, stvaranju atmosfere mržnje i linča pred utakmice koje taj klub igra sa KK FMP), izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i "mali" kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali "Aleksandar Nikolić".

Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida - navod ise u saopštenju kluba iz Železnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISTORIJA SE PIŠE U „GRADU SVETLOSTI“ Evo kakve su šanse da Novak Đoković odbrani titulu na Rolan Garosu!