CRNO-BELI BROJALI DO 106! Partizan na startu Evrokupa silan u napadu, završnica pokvarila sjajnu sliku

A. Ilić

19. 10. 2021. u 21:44 >> 21:44

KOŠARKAŠI Partizana na idealan način započeli su pohod u Evrokupu. Dominirao je tim Željka Obradovića, a pričaće se u danima pred nama o fantastičnoj igri crno-bele čete. Crno-beli savladlai su Hamburg rezultatom 97:106 (24:28, 16:33, 26:27:31:18)

ЦРНО-БЕЛИ БРОЈАЛИ ДО 106! Партизан на старту Еврокупа силан у нападу, завршница покварила сјајну слику

FOTO: KK Partizan/Tviter

Uzbudljivo  veče viđeno je u "Edel Optiks Areni" gde je Partizan u završnici umalo prokockao veliku prednost. 

Prva četvrtina jedina je u kojoj je nemački tim beogradskom timu uspeo da pruži neki otpor. U dva navrata izabranici Željka Obradovića imali su prednost od pet poena, dok je domaći sastav uspeo da jednom dođe do četiri poena prednosti, sabrali su se gosti, koji do kraja deonice dolaze do 24:28. 

U drugoj četvrtini neverovatnu igru prikazali su Jam Madar koga su tri brza penala zaustavila kada je bio u naletu, kao i Dalas Mur koji je pogodio tri trojke iz isto toliko pokušaja, ali najzapaženiji bio je Kevin Panter koji je dodao 19 poena  za nešto više od 14 minuta na parketu. Kako je vreme teklo tako je prednost tima iz Humske bivala sve veća. Imali su maksimalno Obradovićevi momci 22 poena, a na kraju deonice 21 (40:61). 

Veliki posao tim iz Beograda je odradio u drugoj četvrtini, te je Rutinski igrao u trećoj. U jednom trenutku Partizan je imao i 28 poena prednosti na svom kontu (43:71). Mur i Panter nastavili su po svome, a sa druge strane Braun je bio najraspoloženiji za igru. Nakon 30 minuta igre 22 poena prednosti za srpski tim - 66:88. 

Partizanova prednost topila se u poslednjoj četvrtini gde su igrači crno-belih umalo od gotovog napravili veresiju. U jednom trenutku tokom treće deonice Partizan je imao 28 poena prednosti, da bi potom Hamburg uspeo da zaostatak svede na svega devet poena. Viđena je agresivna igra domaćeg sastava, Partizan je jeftino izgubio nekoliko lopti, ali na kraju tim iz Humske upisuje prvu pobedu u Evrokupu u novoj sezoni. Ono što bi trebalo da bude za nauk crno-belima jeste da se košarka igra 40 minuta. 

Hamburg - Partizan 97:106 (24:28, 16:33, 26:27:31:18)

HAMBURG: Braun Dž 18, Braun Z 15, Voker, Di Leo 6, Homsli 21, Rič, Meisner 7, Kristen, Kotsar 14, Hinrihs 10, Holac 6, Drešer

PARTIZAN: Kuruks, Panter 26, Lidej 8, Zagorac 6, Avramović 7, Koprivica 6, Dangubić 10, Smailagić 13, Mur 17, Glas, Trifunović, Madar 13

Hamburg - Partizan 97:106 

40' Sa penala je Dangubić otklonio svaku sumnju oko pitanja pobednika. Pogodio je Madar sa penala, potom iz igre Hajnrihs za konačnih 97:106

39' Igra Hamburga je agresivna na obe strane, Smailagić gubi loptu, a Partizan uspeva da se odbrani potom. Bivši košarkaš Golden Stejta bio je precizan dva puta sa slobodnog bacanja. Partizan ponovo dvocifren - 91:102. Krade potom Panter loptu, a Lidej promašuje zicer. 

37' Dozvoljavaju sudije igračima nemačkog tima grublju igru, a oni to koriste da smanje zaostatak na 86:97. Trojka Lideja došla je u pravom trenutku. Holmsli ipak sa penala održava nadu Nemaca, a potom Madar gubi loptu. Čeka nas uzbudljiva završnica - 89:100. Braun je promašio dva penala, usledio je prekršaj Lideja. Braun je sada uspeo da se iskupi i pogodi oba puta 90:100. 

34' Partizan mora da se trgne, jer posao još uvek nije završen, u tome im je sa penala pomogao Smailagić - 78:95. 

33' Još jedna trojka Brauna, Partizan mora da pronađe način da ga ukroti, polako se topi prednost crno-belih. 

FOTO: KK Partizan/Tviter

32' Braun se razigrao, pogađa još jednom, Mur u narednom napadu gubi loptu - Nemački tim dolazi do 71:90. 

Treća četvrtina 66:88

"ŽELjKO, ŠTA MI URADI?!" Navijač Partizana očajan što će "morati da navija za Albaniju" (VIDEO)

30' Dželom Braun je prošao između dvojice igrača srpskog tima, poentirao uz faul 63:84. Kejleb Holmsi 14. poenom zatvara četvrtinu uz odličnu trojku - 66:88. 

29' Di Leo se upisao na semafor, a odmah je odgovorio talentovani Balša Kobrivica koji lagano zakucava. Panter nastavlja da "cepa mrežicu" rivala, ovoga puta sa penala za 60:82.  Kevin Panter se igra, još jednom je iz igre bio precizan, ne mogu igrači nemačkog tima nikako da ga odbrane. 

27' Upalio je mašinu Lidej koji sada dolazi do trojke za 58:78. 

26' Konačno, prvi poeni Zeka Lideja u meču, a potom je nakon prelepe akcije Madara i Avramovića poenima završio Smailagić. 

FOTO: KK Partizan/Tviter

24' Gube košarkaši crno-belih dve lopte, a serijom od 6:0 Hamburg smanjuje zaostatak na 50:71 - minut odmora tražio je Željko Obradović. 

23' Pošao je Panter na ulaz, uočio slobodnog Dalasa Mura, a Amerikanac pogađa četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja. Partizan se odlično odbranio u narednom napadu rivalu je isteklo vreme za napad - 43:71. 

22' Kevin Panter sa penala dolazi do svog 22. poena u meču, a Partizan najveće prednosti do sada - 43:67. 

21' Lidej se muči sa šutem, pre toga napravio je fantastičnim dribligom Dangubić prostor za trojku, nastavio je gde je Partizan stao u prvom poluvremenu vratio je sa druge strane Braun - 43:64. 

Druga četvrtina 40:61

20' Odlična igra crno-belih u drugoj četvrtini. Viđen je potpuni kontrast u odnosu na prvu u kojoj je ekipa Željka Obradovića u potpunosti kontrolisala igru 40:59 za Partizan. Panter je ubacio 19 poena, Mur i Madar po 11. 

19' Zagorac i Mur su  u završnici druge deonice preuzeli kontrolu na terenu, pomogao je trojkom i Dangubić, crno-beli dolaze do 20 poena prednosti, a Braun pogađa trojku sa druge strane. 

FOTO: KK Partizan/Tviter

16' Seriju crno-belih od 8:2 prekinuo je sa penala Džejlon Braun - 33:49. Dalas Mur kao mađioničar vadi novu trojku iz šešira, bio je odlično pokriven, šutirao u padu, a to ga nije omelo - 33:52. 

15' Promašio je trojku Panter, a najviši u skoku u srcu reketa domaćeg tima bio je Zagorac, koji potom  poentira i u narednom uzima loptu i pod svojim košem. Zagorac još jednom nakon solo akcije bio je precizan 31:49. 

14' Koprivica sa jedne, Holmsli sa druge strane pogađaju. Održava dvocifrenu prednost tim Željka Obradovića, nakon egala u prvoj, odlična druga četvrtina za sada za beogradski tim - 31:41. Upisuju se i Panter i Smailagić. Raste osetno prednost "parnog valjka". 

FOTO: KK Partizan/Tviter

13' Sada je i Kocar nateran na grešku. Zaključao je Partizan reket, a Dalas Mur je konačno opustio ruku. Prvo dvocifreno vođstvo za Partizan 26:36, a Kocar ponovo smanjuje na osam. Dalas Mur je ponovo utišao dvoranu, nova trojka 28:39 

12' konačno je Partizan "pritegao odbranu. Poentirao je raspoloženi Madar, a sa druge strane fantastičan Partizan u odbrani. Usledila je treća trojka Izraelca za 26:33, a trener Tauversa prinuđen je bio da traži minut odmora. 

Prva četvrtina 24:28

10' Dalas Mur sa penala vraća Partizan u vođstvo 24:26. Presing na centru prilikom prenošenja lopte zadaje dosta problema Partizanu koji ima šest izgubljenih lopti do sada. Razliku na semaforu imaće priliku da poprave nakon tehničke Holmslija koji je prigovorio sudijama, dva puta precizan je bio krilni košarkaš crno belih. Madar je pogodio za tri, vreme na semagoru je već isteklo - 24:28

9' Pokušava da razbudi tim Obradović čestim rotacijama, ali igrači domaćeg tima čuvaju prednost. Brza igra na obe strane, trojka Madara, pa novi poeni Mejsnera -24:24. 

7' Usledio je period "tvrde" igre, igrači Tauversa zatvorili su reket, a potom je Kejleb Holmsli dalekometnom trojkom uvećao prednost Hamburga - 20:16. Uzvratio je izraelski košarkaš Madar trojkom za prekid serije Nemaca. 

FOTO: KK Partizan/Tviter

6' Holmsli je sada bio precizan, serija 7:0 domaćeg sastava i novo vođstvo 17:16

5' Sada pogađa Hajnrih, a potom Smailagić jeftino gubi loptu, odlučio je da prenese loptu na polovinu protivnika, a  to se neslavno završilo. Brzo se istopila prednost Partizana - 14:16

4' Nakon skoka Smailagića Kevin Panter sa velike udaljenosti preko Džejlona Brauna pogađa trojku uz faul. Tri poena prednosti nakon penala za Obradovićev tim - 10:13. Sada je Jam Madar dobro reagovao Panter ponovo pogađa uz faul - 10:16. 

3' Upravo je Kocar četvrtim poenom doneo prvo vođstvo domaćem sastavu, a potom Avramović novim poenima vraća parni valjak u vođstvo - 8:9. 

2' Trojka Alekse Avramovića, prva na meču - 2:7. Kocar je bio precizan. Centar Nemaca jedini je na početku raspoložen za igru. 

1' Utakmica u Hamburgu je počela. Atmosfera u dvorani je prava košarkaška, a Partizan ima veliku podršku navijača sa tribina. Prvi napad ima gostujući tim.  Smailagić u maniru plejmejkera prrolazi i dolazi do prvih poena u meču. Potom Kocan pravi faul u napadu. Pogodio je i Panter za 0:4. Prvi poeni Holaca za domaći sastav. 

Uoči meča

Obradović je osvojio devet titula u Evroligi, a pod ovim imenom, imaće priliku da debituje u Evrokupu. 

Crno-beli će u večerašnjem meču morati da obrate pažnju na Kristena Robina i Kaleba Homeslija koji su ubitačni iza linije za tri. To ipak ne umanjuje činjenicu da je Partizan apsolutni favorit. 

- Analizirali smo protivnika. Igraju agresivnu košarku, konstantno trče, nema dileme da moramo da im ograničimo tranziciju. Igraju čvrstu odbranu tokom 40 minuta. Moramo biti spremni da zaustavimo njihove najbolje igrače, rekao je Željko Obradović pred ovaj susret. 

Dalas Mur je rekao da crno-beli idu meč po meč:

- Koncentrisani smo samo na sebe. Čeka nas utakmica protiv Hamburga, Nemci igraju dobru odbranu, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ispunimo zahteve trenera i obezbedimo pobedu. Gledali smo njihove mečeve i sada imam utisak da ih poznajemo bolje nego ranije. Na njihovu tranziciju moramo da odgovorimo dobrom odbranom, rekao je košarkaš Partizana. 

Hamburg i Partizan srešće se večeras po prvi put. 


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!