DRUGA LJUBAV PREMA LUKI: Mitrović MVP partijom protiv Budućnosti "kupio" simpatije navijača

V. PRERADOVIĆ

05. 10. 2021. u 19:43

MNOGI navijači Crvene zvezde sa skepsom su primili povratak Luke Mitrovića na Mali Kalemegdan.

ДРУГА ЉУБАВ ПРЕМА ЛУКИ: Митровић МВП партијом против Будућности купио симпатије навијача

FOTO: M. Vukadinović

Ni petogodišnji staž u periodu od 2012. do 2017, ni deset osvojenih trofeja, ni osećaj pripadnosti klubu koji nikad nije bio upitan, nisu im bili dovoljna garancija da je 28-godišnji Novosađanin ono što je potrebno timu trenera Dejana Radonjića ove sezone.

Mnogi od tih mnogih sigurno su se ugrizli za jezik posle Lukine partije u pobedi protiv Budućnosti (71:63). Sa 19 poena i svih osam Zvezdinih u kritičnoj trećoj četvrtini, sedam skokova i dve ukradene lopte, izmamio je MVP skandiranje publike u hali "Aleksandar Nikolić". Bivši kapiten nakon meča nije govorio o sebi, već o problemima desetkovanoj ekipi koja se u derbiju 2. kola ABA lige izborila sa odsustvom Branka Lazića, Maika Cirbesa, Ostina Holinsa i Erona Vajta.

- Ogromna pobeda za nas u ovakvom momentu, kada čekamo da nam se priključe saigrači koji su vukli probleme s povredama gotovo čitavim tokom priprema. Neki se vrate, pa nas onda stignu novi problemi. U takvim uslovima teško je i trenirati, a kamoli igrati utakmice protiv rivala kao što su Fenerbahče i Budućnost. U takvim okolnostima svaka pobeda dodatno dobija na težini, gradi tim i čini ga većim. Mislim da ćemo u svaku sledeću utakmicu ući bolji, iskusniji i timski kvalitetniji.

Prinudno je preuzimao i ulogu klasične "petice" i odigrao kao da je za nju rođen.

- U situaciji kada je samo Kuzmić klasična "petica", tako smo se spremali, to je bilo jedino moguće u ovom trenutku. Nije mi strano, igrao sam na toj poziciji i u prethodnim timovima, susretao se sa takvim izazovima.

PRAVI MEČ ZA POVRATAK

PRVU zvaničnu utakmicu ove sezone odigrao je Dejan Davidovac, koji se oporavio od povrede zadnje lože.

- Dobro sam, drago mi je da sam se vratio i što se to desilo u jednoj ovakvoj utakmici. Već razmišljamo o Makabiju, navikli smo se na težak raspored. Imamo dosta igrača koji su igrali Evroligu i već bili u Zvezdi, znaju kako sve to funkcioniše.

Zasluge za pobedu nad jednim od konkurenata za titulu pripisuje i takozvanom "šestom igraču", publici koja je obilato pomogla ekipi da načini odlučujući iskorak u duelu sa Podgoričanima.

- Prva prava atmosfera od početka sezone, nadam se da će ih biti još mnogo, da će tribine ostati otvorene tokom čitave sezone, jer teško da bismo dobili ovu utakmicu da se igralo u praznoj hali. U nekim prelomnim trenucima, kad je delovalo da gubimo konce i kontrolu, uz podršku sa tribina izvukli smo još neki atom snage i uspeli da okrenemo u našu korist.

Već u četvrtak (20.05) Zvezdu očekuje zapaljiva atmosfera u meču 2. kola Evrolige sa Makabijem u Tel Avivu.

- Još jedan odličan protivnik, vruće gostovanje, jer Izraelci igraju pred punim tribinama. Probaćemo da se odmorimo do četvrtka, nadamo se da ćemo imati još nekog igrača na raspolaganju do tada i da ćemo da pokažemo zube kao u Istanbulu - konstatuje Mitrović.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!