ZVEZDA BEZ ŠANSI U EVROLIGI? Srpskom šampionu predviđaju začelje tabele

Novosti online

27. 09. 2021. u 17:09

PRED početak košarkaške Evrolige, specijalizovani sajt "Evrobasket" objavio je svoju prognozu, a srpskom predstavniku Crvenoj zvezdi ne predviđa najblistaviju sezonu.

ЗВЕЗДА БЕЗ ШАНСИ У ЕВРОЛИГИ? Српском шампиону предвиђају зачеље табеле

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zvezdi je projektovana 16. pozicija posle ligaškog dela sezone. Od 18 klubova koliko se takmiči u Evroligi, manje šanse imaju jedino Asvel i Alba.

Najbolje je kotiran CSKA iz Moskve, zatim Efes i Barselona, a prvih pet kompletiraju Real Madrid i Armani.

Na šestom mestu je Fenerbahče Aleksandra Đorđevića, a onda slede Zenit, Baskonija i Olimpijakos. U donjem delu su i Makabi, Bajern, Monako i Uniks, a tik iznad beogradskog predstavnika su Panatinaikos i Žalgiris.

Sa druge strane, po drugim parametrima, Zvezda je u vrhu. U pitanju je lista po kojoj se klubovi kotiraju prema broju domaćih igrača. Crvena zvezda u Asvel ih imaju najviše, po devet. To su: Nikola Kalinić, Stefan Lazarević, Aleksa Uskoković, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Branko Lazić i Dejan Davidovac. Identičan broj domaćih igrača, Zvezda je imala i u sezoni 2016/17.

Po osam domaćih igrača imaju CSKA, Alba i Bajern, sedam Zenit, Uniks, Olimpijakos i Panatinaikos, šest ima Real Madrid, četiri Barselona, dok je Baskonija jedina bez domaćih igrača u Evroligi. Ne ističu se ni turski timovi, Efes i Fenerahče sa po četiri igrača.

BONUS VIDEO - STIGLE ZLATNE KOŠARKAŠICE: Dočekane na aerodromu Nikola Tesla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)