SIN LEGENDE SRPSKE KOŠARKE U HRVATSKOJ: Tata mu je bio heroj svih rekreativaca, on igrao za mladu reprezentaciju, pa potpisao za Osijek

Novosti online

20. 09. 2021. u 13:42

SVI oni iskreni zaljubljenici u igru pod obručima vole da čuju ime Mijailo Grušanović.

СИН ЛЕГЕНДЕ СРПСКЕ КОШАРКЕ У ХРВАТСКОЈ:  Тата му је био херој свих рекреативаца, он играо за младу репрезентацију, па потписао за Осијек

foto aba liga

Iako je reč legenda možda i prejaka, ali Mikan to i jeste. Uglavnom je igrao za svoju Ivu iz Šapca, pa se često prepričavaju događaji i protiv moćne Jugosplastike, kada se Grušanović čuvao za seoski fudbalski derbi, pa opet Kukoču i Rađi postigao zavidan broj poena. 

Igrao je Mikan pored Ive za Beopetrol, Vojvodinu, Borac, Lavove, Svislajonse... Nikada nije išao u inostranstvo, ali bez problema je u Srbiji pakovao svakoj ekipi bar 20 poena, a često i više. Možemo slobodno reći da je bio heroj svih rekreativaca, jer je bez treninga mogao da igra na vrhunskom nivou.

Nije mogao bez Šapca, a njegov sin Mladen Grušanović, inače mladi reprezentativac Srbije, stavio je paraf na potpis sa hrvatskim klubom Vrijednosnice Osijek.

Mladen je rođen 1997. godine u Šapcu, visok je tačno dva metra i igra na poziciji krila.

foto aba liga

 

Košarkom se počeo baviti u Šapcu, od 2013. do 2015. godine je igrao za juniore Mege, zatim je igrao za KK Jagodina, KK Dinamik, KK Beovuk 72, KK Dunav i KK Vršac.

Sezonu 2020/21. je igrao za KK Lovćen, gde je za 19,6 minuta imao 8,2 poena i 1,5 skokova.

Igrao je 2016. godine na EP U-20 za reprezentaciju Srbije u Helsinkiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!