ŽELJKO OBRADOVIĆ: Želimo da igramo Evroligu, nećemo birati takmičenja u kojima učestvujemo!

Novosti online

04. 09. 2021. u 08:56

PARTIZAN je osvojio treće mesto na turniru u Opatiji.. U poslednjem meču bili su bolji od Cedevita Olimpije, konačnim rezultatom 100:83.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ: Желимо да играмо Евролигу, нећемо бирати такмичења у којима учествујемо!

FOTO: Arhiva novosti

Nakon turnira učinak je analizirao Željko Obradović. 

- Nama su ove utakmice bile važne da proverimo sve ono što smo radili u proteklom periodu, kao i da igrače koji nisu proveli dosta vremena sa nama, kroz utakmice i reakciju na treninge, dovodimo do toga da shvate filozofiju koju želimo da imamo ove godine. Samo to je bitno, sve drugo je nevažno – rekao je Željko Obradović. 

Osvrnuo se potom i na duel protiv Cibone. 

- Evidentno je da smo pre dva dana odigrali slabu utakmicu (poraz od Cibone), ali ja sam igračima rekao pred izlazak (na utakmicu s Cedevitom) da sam bio izuzetno zadovoljan njihovom željom i voljom i na prvoj utakmici, jer su se bacali po parketu za loptu. To je znak da neko ima volju i želju da dobije utakmicu. Problem je što smo imali neverovatan broj izgubljenih lopti, bez razloga, i to je ono na čemu smo insisitrali i radili u ova dva dana!

Smatra Obradović da postoje mnoge stvari koje treba ispraviti 

- Izgledalo je sve tečnije, sa mnogo jasnijim idejama u napadu, ali bilo je i mnogo stvari na koje ćemo da reagujemo i o kojima ćemo da razgovaramo na treningu. Tako će biti do prve zvanične utakimice, a bogami i kada krene sezona.

Partizan sledeći duel igra u Kragujevcu, da bi potom usledio put na turnir koji će biti održan u Istanbulu.

- Jasno je da smo sebi postavili visoke ciljeve. Rekli smo da nam je cilj da se vratimo u Evroligu, putem jednog od dva takmičenja, a pri tom nećemo da biramo u kojem takmičenju ćemo da budemo najbolji. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu sa velikim ambicijama i to je to, rekao je Željko Obradović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)