FANTASTIČNE SRPKINJE U POLUFINALU EP: Košarkašice jače od sudija i Španije

Novosti online

23. 06. 2021. u 22:57

KOŠARKAŠICE Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvnestva, pošto su pobedile Španiju sa 71: 64 posle produžetka.

ФАНТАСТИЧНЕ СРПКИЊЕ У ПОЛУФИНАЛУ ЕП: Кошаркашице јаче од судија и Шпаније

FOTO: FIBA

Naše devojke su tako prekinule loš niz protiv Španije, pošto im je ovo bio prvi trijumf posle sedam veznanih poraza.

Sjajan meč i velika borba vođena je u Valnesiji, kao i uvek kada igraju ove dve reprezentacije. Španija je posle 20 minuta košarke imala prednost od četiri razlike - 27:23.

Izabranice Marine Maljković nikad ne odustaju i to su pokazale i sada. Ipak, treba reći da je meč mogao bude rešen i posle 40 minuta, ali su u finišu sudije stupile na scenu. U dobroj meri pomogle su "furiji" da izbore produžetak jer su na 1,5 sekundi do kraja dosudile faul pri šutu, iako na snimku jasno videlo  da je bio na zmelji.

Sudijska trojka je gledala snimak, no odluka nije promnjena. Tako je pri rezultatu 61:62 za naše devojke jedno od dva bacanja realizovala Kristina Ovinja i odvela meč u produžetak.

U dodanih pet minuta Srbija je odigrala sjajno, dozvolila je rivalakama samo dva poena i to sa linije penala.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je odlična Sonja Vasić sa 19 poena, pratila ju je Ivon Anderson sa 17. Na drugoj strani najbolja je bila Kristina Ovinja sa 14 poena, dok je Astu Ndur meč okončala sa 12.

Sjajan meč odigrala je i Nevena Jovanović koja je zabeležila dabl-dabl 15 poena i 10 skokova. Zanimljivo naša selekcija je postigla četiri trojka, tri su bile njenih ruku delo, a jednu je pogodila Anderson.

Naše devojke će u polufinalu igrati protiv Belgije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna