POSLEDNJA PROVERA PRED KVALIFIKACIJE: Košarkašima će prijati aplauzi protiv Meksika

V. P.

22. 06. 2021. u 19:55

POSLEDNjA provera za olimpijski kvalifikacioni turnir i prvi izlazak pred beogradsku publiku. Košarkaši Srbije odigraće danas (20.00) pripremnu utakmicu sa Meksikom u hali "Aleksandar Nikolić", koja će moći da primi do 30 odsto ukupnog kapaciteta od 8.000 mesta.

ПОСЛЕДЊА ПРОВЕРА ПРЕД КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Кошаркашима ће пријати аплаузи против Мексика

FOTO: KSS

- Biće nam drago da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji - kaže selektor Igor Kokoškov.

U odnosu na Akropolis kup u Atini, na kojem su savladane selekcije Portorika, Meksika i Grčke, Srbija će u ovoj utakmici biti jača za asove koji su dobili duži odmor posle zahtevne klupske sezone.

- Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u "balon" i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača: Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Miloš Teodosić...

Juče su odradili prvi trening sa nacionalnim timom, tako da nije ostalo mnogo vremena za uigravanje do početka olimpijskih kvalifikacija.

- Vreme nam ne ide naruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio - konstatuje Kokoškov, trener Fenera.

Reprezentativci ulaze u takozvani balon 25. juna, četiri dana kasnije igraće prvu utakmicu protiv Dominikanske Republike (20.15). U istom terminu, 30. juna, sastaće se sa Filipinima u poslednjem meču A grupe kvalifikacionog turnira u Beogradu. U okviru B grupe takmiče se Italija, Portoriko i Senegal, po dve prvoplasirane ekipe igraće u polufinalu 3. jula, a samo pobednika finalnog meča (4. jul) čeka mesto na olimpijskom turniru u Tokiju.

KARTE OD 800 DINARA

ULAZNICE za današnji meč Srbije i Meksika u hali "Aleksandar Nikolić" (20.00), mogu da se kupe putem sajta tickets.rs i na prodajnim mestima distributera Ticket vision. Cene ulaznica, zavisno od sektora, iznose 800 i 1.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju