ŽELJKO OBRADOVIĆ BLIZU PARTIZANA: Na pomolu sportska senzacija leta

Nedeljko Iljukić

20. 06. 2021. u 09:00

ŽELjKO Obradović (61) je blizu klupe Partizana, na stolu pred njim je trogodišnji ugovor, ostaje još samo da legenda stavi potpis!

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ БЛИЗУ ПАРТИЗАНА: На помолу спортска сензација лета

FOTO: N. Paraušić

Ovu vest svaki navijač crno-belih čeka još od onog dana kada se najtrofejniji košarkaški klub na ovim prostorima poslednji put okitio titulom prvaka ABA lige, a bilo je to davne 2013. Glavna sportska vest ovog leta mogla bi da bude senzacionalni povratak Obradovića u voljeni klub, u kojem je osvojio prvu od devet titula klupskog prvaka Evrope.

- Zar ludost nekad nije dobra - poručio je nedavno Obradović, jer su tako mnogi tumačilu njegov potencijalni povratak među crno-bele

KARIJERA OD ZLATA

OBRADOVIĆ je čak devet puta bio klupski prvak Evrope. Žetvu trofeja je počeo 1992. godine sa Partizanom, a nastavio 1994. sa Huventudom, pa sa Real Madridom 1995, Panatinaikosom (pet puta) i na kraju sa Fenerbahčeom (2017). Sa našom reprezentacijom je osvojo zlato na EP 1997, zlato na SP 1998, srebro na Olimpijadi 2002. i bronzu na EP 1993. Klupskim nacionalnim titulama i kupovima skoro da se i ne zna broj.

Novi sportski direktor crno-belih, legendarni Zoran Savić i predsednik Ostoja Mijailović spremili su trogodišnji ugovor za Obradovića i samo se čeka da se reši i ova formalnost, pošto nedostaje još samo pristanak miljenika navijača crno-belih. Željko u glavi već ima potencijalna pojačanja, a Partizan je izgleda obezbedio i solidan budžet za narednu sezonu u kojoj će nastupati u ABA ligi i Evrokupu i pokušati da napadne plasman u Evroligu.

On mu je bio nadohvat ruke i pre godinu dana, ali je crno-bele i trenera Trinkijerija sa sjajnim timom zaustavio virus korona, a ljudi sumnjivog morala iz kancelarija Evrolige u Barseloni su odlučili da praktično ponište sav trud. Najveći gubitnici prošle godine u ovakvim okolnostima bili su Efes i Partizan, koji je bio na pragu osvajanja Evrokupa, ubedljivo najjači tim Jadranske lige, a njegovi juniori su na terenu izborili plasman na završni turnir u Kelnu. Sve to je palo u vodu...

FOTO: Privatna arhiva

Željkov eventualni povratak na klupu crno-belih značio bio košarkašku senzaciju godine, ali i povratak autentične legende u najpoznatiji klub sa ovih prostora. Plan je da se stvori moćan Partizan, a to bi trebalo u narednom periodu da donese Srbiji dva predstavnika u najjačem takmičenju, Evroligi. Dok se čeka još samo potpis ugovora i povratak trenera koji je među silne trofeje 1992. godine doneo onaj najvredniji.

Obradović je ovog vikenda imao mnogo razloga za slavlje. On je bio jedan od mnogih gostiju kod još jedne crno-bele košarkaške legende Dragana Kićanovića koji je juče na Zlatiboru oženio sina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri