ŠEKIL ČESTITAO JOKIĆU: "Zbog tebe su centri opet važni", Srbin mu šmekerski odgovorio (VIDEO)

Novosti online

09. 06. 2021. u 09:28

NIKOLA Jokić je u svom stilu odgovarao na pitanja u prvoj izjavi posle proglašenja za MVP-a.

ШЕКИЛ ЧЕСТИТАО ЈОКИЋУ: Због тебе су центри опет важни, Србин му шмекерски одговорио (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Jokić se uključio u NBA emisiju televizije "TNT", tokom kojeg je pričao sa velikanima kao što su Šekil O'Nil i Čarls Barkli.

Reprezentativac Srbije je na zanimljiv način saznao da je MVP, a otkrio je sa kim je prvo bio na telefonu, nekoliko sekundi nakon što je saznao vesti.

- Bila je to moja porodica, moja žena, dva brata i mali nećak. Bilo je stvarno lepo videti ih, rekao je Nikola.

Potom je objasnio kako je od 41. pika na draftu 2014. stigao do MVP nagrade.

- Dosta sreće, rekao bih. Mnogo ljudi je verovalo u mene i radilo za mene, da bih mogao da dođem dovde, a uz to sam i ja uneo svoj rad. Pomalo od svega.

Potom se u priču uključio Šekil O'Nil.

- Džokeru, Šek je ovde. Hvala ti! Zbog tebe se visoki igrači vraćaju u igru. Ti si prvi 'veliki čovek' koji je osvojio MVP titulu posle prilično dosta vremena. Zahvalan sam ti na tome i veoma te cenim. Kada si dolazio iz Srbije, da li si ikada rekao sebi "jednog dana ću postati MVP NBA lige?, aludirao je O'Nil na činjenicu da je Jokić prvi centar koji je postao MVP još od njegovog podviga 2000. godine.

Usledio je Nikolin odgovor koji je mnoge iznenadio.

- Da budem iskren, ne! Nisam mislio ni da ću igrati u NBA ligi. Moj cilj, kada sam kod kuće igrao košarku, bila je Evroliga. To je bila najbliže veliko takmičenje mojoj zemlji. Mislio sam da mogu da igram u nekim velikim klubovima u Srbiji i onda nekako se popnem na viši nivo. Ali onda kada me je Denver draftovao to je bila prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam dobro iskoristio tu šansu, bio je jasan Jokić.

Čarls Barkli je želeo da zna koji je trener učinio da Jokić veruje u sebe. 

- Svaki trener kojeg sam imao davao mi je slobodu da radim svoju stvar, da pokažem svoje mogućnosti i veštine. Ali trener koji je prvi pominjao MVP uz moje ime je Felipe, jedan od naših trenera u Denveru. On mi je stalno ponavljao pre par godina 'MVP, MVP, MVP' i on je prvi koji je to ubacio u moj mozak, otkrio je Nikola Jokić.

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati