FMP BRZO REAGOVAO: "Panteri" pronašli zamenu za Gušu

Novosti online

02. 06. 2021. u 14:14

KOŠARKAŠKI klub FMP obaveštava javnost da je u sredu imenovao Nenada Stefanovića za novog prvog trenera našeg seniorskog tima.

ФМП БРЗО РЕАГОВАО: Пантери пронашли замену за Гушу

FOTO: KK FMP/ABA liga

Jedan od najtalentovanijih mladih trenera na ovim prostorima potpisao je ugovor sa klubom iz Železnika.

Nenad Stefanović ima 36 godina, rodom je iz Užica, a nakon 10-godišnje igračke karijere tokom koje je 2007. godine bio i igrač FMP-a, a igrao je i za OKK Beograd, Partizan, Borac, Metalac, Radnički Kragujevac, Polpak Poljska... započeo je trenersku karijeru.

Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije danas, gradio je svoje ime postepeno, vodeći mlađe selekcije KK Žarkovo, da bi na sebe skrenuo pažnju izvanrednim dostignućima u KK Zemun gde je tokom četiri sezone, paralelno vodio juniorski i seniorski pogon kluba, beležio odlične rezultate sa obe selekcije i razvijao mlade igrače. Ta filozofija u potpunosti se se poklapa sa ambicijama i klupskom politikom FMP-a koji nikada nije oklevao da pruži priliku mladim i talentovanim trenerima i igračima, pa saradnja sa Nenadom Stefanovićem predstavlja logičan izbor za "pantere".

Stefanović koji je takođe i pomoćnik prvog trenera reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, u narednim danima imenovaće stručni štab i istovremeno početi sa formiranjem ekipe za takmičarsku sezonu 2021/2022 u kojoj će FMP nastupati u tri takmičenja: ABA ligi, kupu Radivoja Koraća i domaćem šampionatu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)