PEŠIĆ O MICIĆU: Vasa mi je veoma drag, ali mislim da ima previše ovlašćenja u Efesu

Novosti online

30. 05. 2021. u 11:41

VASILIJE Micić igraće sa Efesom finale Evrolige. Rival ekipe iz Istanbula je Barselona (danas, 20.30). O srpskom košarkašu govorio je proslavljeni trener Svetislav Pešić.

ПЕШИЋ О МИЦИЋУ: Васа ми је веома драг, али мислим да има превише овлашћења у Ефесу

Foto: N.Paraušić

Popularni "Kari" je za "Sport klub" govorio o finalnoj utakmici elitnog takmičenja. On veće šanse daje bivšem klubu - Barseloni.

Utakmica tima Ergina Atamana u polufinalu protiv CSKA bila je dosta čudna, pošto je Efes tokom većeg dela meča imao dvocifrenu prednost, a na kraju je došao do toga da strepi za pobedu. Na njihovu sreću Vil Klajburn nije pogodio trojku za trijumf "armejaca".

- Ove sezone Efes igra dosta promenljivo. U jednom momentu su se vratili na svoj najviši nivo, ali ipak mislim da ne igraju kao prošle godine. Real Madrid je ove sezone polovan tim, a oni su uspeli sve da pokvare i da se na kraju izvuku uz sreću. Utakmica sa CSKA ličila je na utakmice s Realom. Oni su se uplašili na kraju - rekao je Pešić za "Sport klub".

Micić je na toj utakmici na parketu proveo čak 36 minuta, postigao je 25 poena, uz tri skoka i šest asistencija.

- Meni je Vasa veoma drag. Doveo sam ga u Bajern, selektovao sam ga za najviši nivo, a želeo sam da ga dovedem još dok sam bio u Zvezdi, nego Miško (Ražnatović) nije pustio. Drago mi je zbog njega, zaslužio je MVP priznanje i razvio se u vrhunskog igrača. S druge strane, mislim da je dobio previše ovlašćenja u timu poput Efesa, tako talentovanom timu koji raspolaže sa mnogo napadačkih opcija. Vasa je lider, nije ga menjao Ataman, a onda je Vasa počeo da pravi greške, da uzima loše šuteve, i tu nastane problem, a Larkin je dugo sedeo na klupi - zaključio je iskusni srpski stručnjak.

Podsetimo, u meču za treće mesto igraće CSKA i Olimpija Milano od 17.30.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!