NISU DŽAKA I ŠAĆIRI NAJGORI... Jedan "Švajcarac" ima istetoviran simbol armije Bosne i Hercegovine (FOTO)

Novosti online

02. 12. 2022. u 11:18

Reprezentacija Srbije večeras (20.00) igra meč trećeg kola grupne faze na Mundijalu u Kataru, a protivnik je dobro poznata Švajcarska, koja nas je ne samo eleminisala sa prethodnog Svetskog prvenstva, već se nekorektno ponela tokom meča, odnosno dvojac Granit Džaka i Džerdan Šaćiri.

НИСУ ЏАКА И ШАЋИРИ НАЈГОРИ... Један Швајцарац има истетовиран симбол армије Босне и Херцеговине (ФОТО)

Foto AP

Albanci sa švajcarskim pasošem su provocirali proslavljajući pobedu i golove gestikulirajući "dvoglavog orla", kao simbol Albanije. Od tada su Džaka i Šaćiri na crnoj listi Srbije i "orlova", a jedan drugi "Švajcarac" ima simbol države iz regiona. 

Naime, Haris Seferović (30) ima neobičnu tetovažu na levoj ruci. Iako je rođen u gradu Surze nedaleko od Lucerna, Haris je poreklom iz bivše Jugoslavije. Njegovi roditelji su još osamdesetih godina iz Sanskog Mosta otišli u nemački deo Švajcarske, a zbog korena je Seferović na laktu istetovirao kompletnu mapu Bosne i Hercegovine!

Inače, Seferović ima tetoviran kompletan "rukav", a jedan njegov deo je i pomenuta tetovaža. Teritorija BiH označena je plavom bojom, a na njenoj površini nalazi se i nekoliko ljiljana koji su tradicionalni simbol za ovo područje.

Iako su njegove veze sa Bosnom i Hercegovinom jake, Haris nikada nije zaigrao za tu reprezentaciju. On je rođen u Švajcarskoj, gde je odrastao i počeo da se bavi fudbalom, a 2013. godine pojavila se mogućnost da zaigra za seniorski nacionalni tim države na čijoj teritoriji su mu rođeni roditelji.

Ipak, to se nije desilo, pa je najbolji strelac Svetskog prvenstva za igrače do 17. godine davne 2009. godine ostao "veran" Švajcarskoj za koju ima 91 nastup i 25 golova, a ljubav prema BiH iskazao je na drugi način. 

Podsećanja radi, ljiljan je bio i simbol armije Bosne i Hercegovine tokom rata protiv Srba iz Republike Srpske.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)